Романтична вечеря: що приготувати на 14 лютого

Романтична вечеря: що приготувати на 14 лютого

Час читання - 5 хв.

Меню до Дня закоханих має складатися з вишуканої їжі, яку можна легко та швидко приготувати. Пропонуємо до вашої уваги кілька варіантів таких страв.

День закоханих — чудовий привід провести вечір із дорогою людиною і згадати про те хороше, що вас пов’язує. Звісно, цього дня не обійтися й без святкового столу. Пропонуємо разом подумати, що приготувати на 14 лютого — вечеря має бути смачною та у всіх сенсах необтяжливою. А продукти, необхідні для того, аби зробити святкові страви, ви в будь-який момент зможете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Що приготувати на 14 лютого швидко та смачно: складаємо меню

Напередодні свята продумайте список, що приготувати коханому на 14 лютого.

Для романтичної вечері цілком вистачить:

  1. Основної страви (м’ясної чи рибної).
  2. Салату.
  3. Закуски.
  4. Десерту.
  5. Шампанського чи вина. Ці напої недаремно асоціюють із коханням, адже вони лише злегка п’янять, але при цьому чудово розслаблюють та поліпшують настрій. Зверніть увагу на червоне сухе Alte Rocche Bianche Dolcetto d’Alba або біле сухе Le Colline dei Filari Soave, просеко Corner Prosecco Rose, а також брют Michel Laurent Cremant De Laura.

Апетитний жульєн

Знаменита закуска, що стала окремою стравою. Запікають жульєн у кокотницях, горщиках, невеликих формах. Також на 14 лютого ви можете приготувати цю їжу в тарталетках.

Інгредієнти

  • куряче філе невеликого розміру — 2 шт.;
  • суміш лісових грибів — 200 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • біле сухе вино — 3 ст. л.;
  • вершкове масло — 25 г;
  • вершки (жирність — 30 %) — 250–300 г;
  • сир гауда — 200 г;
  • сіль, перець, лавровий лист — на свій смак;
  • оливкова олія — для смаження.

На 2 порції.

Час приготування — 1 година.

Покрокова інструкція

  1. Відварюємо філе, даємо м’ясу охолонути, ріжемо його кубиками.
  2. Поки готується курка, нарізаємо гриби соломкою, цибулю — напівдольками. Смажимо гриби на мінімальній кількості рослинної олії, поки з них не випарується волога.
  3. Додаємо до грибів цибулю, шматочок вершкового масла. Обсмажуємо всі інгредієнти, вливаємо в них вино, тушкуємо під кришкою 5–7 хвилин.
  4. Кидаємо до грибів та цибулі шматочки філе, обсмажуємо, за необхідності додаємо олію. Заливаємо основу майбутнього жульєну вершками, додаємо спеції та тушкуємо близько 10 хвилин.
  5. На великій тертушці натираємо сир.6. Викладаємо основу страви у відповідні місткості. Посипаємо практично готову їжу тертим сиром. Відправляємо жульєн в розігріту до 150 °C духовку. Запікаємо страву до утворення на ній золотистої скоринки. Подають жульєн гарячим, отже, 14 лютого приготуйте його безпосередньо перед романтичною вечерею.

Салат з перепелиними яйцями

Приготуйте цей легкий і низькокалорійний салат, що якнайкраще підійде до ситної основної святкової страви.

Інгредієнти

  • невелика цибулина — 1 шт.;
  • перепелині яйця — 6 шт.;
  • чері — 6 шт.;
  • салат — пучок;
  • сир маасдам — 40 г;
  • бальзамічний оцет — 1 ст. л.;
  • оливкова олія — 1 ст. л.;
  • перець, сіль — на свій смак.

На 2 порції.

Час приготування — 20 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Яйця відварити, дати їм охолонути, почистити їх, розрізати навпіл.
  2. Переполовинити чері. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, сир — невеликими кубиками.
  3. В окремій місткості змішати заправку — оцет, олію, сіль, перець.
  4. У салатник порвати (не порізати!) листя салату, покласти інші продукти, заправити, перемішати та подати страву на стіл

Закусочна тарілка асорті

До алкоголю можна підібрати тарілку «antipasto platter» з різноманітних закусок. Згорніть трояндочками прошуто та хамон (серано або курадо), викладіть на край тарілки, чергуйте з нарізаним сиром на вибір — пармезаном, камамбером, рокфором, маасдамом, ементалем. У центрі — місце для горішків: мигдалю, кеш’ю, фісташок. До них можна додати курагу. Оливки та в’ялені томати краще покласти в окрему піалу та поставити поруч із закусочною тарілкою.Час приготування — 5 хвилин.

Час приготування — 5 хвилин.

Фондю — фрукти в шоколаді

Головні ласощі Дня закоханих — шоколад. Не порушуватимемо традицію та не будемо гадати, що приготувати до 14 лютого із солодкого на вечерю, а просто зробимо фондю.

Якщо фондюшниці немає, обійдемося підручними засобами. Ганаш приготуємо на водяній бані чи в мікрохвильовій печі, переллємо в жаростійкий керамічний посуд і встановимо його над аромалампою або свічкою-таблеткою, зробивши підпірки.

Інгредієнти

  • фрукти, ягоди — кількість на ваш розсуд;
  • чорний шоколад — 1 плитка;
  • вершки (жирність — 35%) — 100 мл;
  • лимонний сік — 1 ст. л.

На 2 порції.

Час приготування — 5 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Ламаємо шоколад, заливаємо його вершками, на 1 хвилину ставимо на водяну баню або до мікрохвильової печі. Перемішуємо розплавленіінгредієнти віничком до утворення однорідної маси. За бажання до неї можна додати трохи алкоголю, кориці, цукрової пудри.
  2. Ягоди та фрукти миємо, чистимо, ріжемо на шматочки, збризкуємо їх лимонним соком, аби не потемнішали.
  3. Встановлюємо місткість із шоколадом над джерелом тепла. Вилками/шпажками наколюємо шматочки фруктів, занурюємо їх у солодку масу й насолоджуємося.

Чудової вам романтичної вечері та, звісно, смачного!