Саме з ароматом булочок, круасанів, пирогів пов’язано чимало приємних асоціацій. Романтичний сніданок вдома чи на терасі готелю, дружнє чаювання із колегами, перші булочки, які було випечено у творчому тандемі з малюком тощо. Можливо, ви здивуєтеся, але країна, мешканці якої найчастіше роблять паузи на булочку із кавою — це Швеція. У шведській мові навіть є слово, яке позначає цей затишний ритуал — фіка. Кожен швед вважає за свій священний обов’язок влаштовувати фіку щонайменше двічі на день. Пропонуємо вам відчути себе трошки скандинавами, приготувавши булочки за традиційним шведським рецептом. Другий рецепт — не менш смачний, але дещо складніший, він сподобається професійним кондитерам та власникам кав’ярень. Головна складність — стриматися та не скуштувати апельсинові булочки гарячими — випічка має бути ледь теплою, або ж вистигнути повністю.