Сочевиця —
найдавніша культура в кулінарній історії людства. Згадки про страви з сочевиці
є у давньогрецьких книгах рецептів, у Біблії, суп із сочевиці смакували
єгипетські фараони. Історії вживання людьми на різних континентах страв із сочевиці
можна присвятити багатотомник. Але найголовніше те, що ця культура і досі популярна
у кухнях різних країн світу.
У ній є майже
все, що потрібно нашому організму, а сочевичний білок за своїми поживними властивостями
не поступається м'ясному (плюс не містить жиру). Ця рослина — рекордсмен за
кількістю заліза і фолієвої кислоти, містить необхідну нашому організму клітковину.
Сочевиця незамінна у дієтичному та вегетаріанському харчуванні. Німці та
італійці їдять наїдки з сочевиці на Різдво, а в Китаї та Індії це важлива
частина національних кулінарних культур. Люблять страви з сочевиці і на Сході,
і в Південній Америці, і в Австралії. У Туреччині є декілька різновидів
сочевичних супів — їх варять із червоної та зеленої крупи, додаючи сік лимона
та м’яту.
Пропонуємо вам
два рецепти супу з сочевицею — перший надлегко відновити вдома, другий варіант сподобається
власникам закладів харчування, які планують, приміром, оновити обіднє меню.