Сендвіч із ростбіфом — і смачний перекус, і страва для святкової вечірки

Час читання - 3 хв.

Бутерброд із соковитим м’ясом, соусами, овочами та хрусткою булочкою — смачний та поживний ланч. Ростбіф — здорова альтернатива ковбасним виробам або копченій шинці.

Бутерброд із соковитим м’ясом, соусами, овочами та хрусткою булочкою — дуже смачний та поживний ланч. Ростбіф — здорова альтернатива промисловим ковбасним виробам або магазинній копченій шинці. Приготовлений вдома ростбіф для сендвічів смачний і гарячий, і охолоджений. Це дуже зручно: приготувати смачну яловичину про запас та декілька днів тішити родину соковитими сендвічами із ростбіфом та різноманітними додатками. Для кафе та закусочних така страва може стати коронною в меню. Адже поєднання справді безпрограшне. Пропонуємо вам два рецепти — для застосування у домашній кулінарії та на професійній кухні.

Бутерброди з ростбіфом: готуємо основу

Щоб страва вийшла смачною, важливо за всіма правилами приготувати основний інгредієнт для начинки — ростбіф. Керуючись нашими лайфхаками, ви зробите це швидко та з якнайкращим результатом. Ось кроки до ідеального ростбіфу, з яким ми готуватимемо сендвічі:

  1. Оберіть шматок яловичини мінімум 5-денної витримки з таких частин туші, як спина, ошийок, філе.
  2. Шматок має бути мармуровим — із прожилками жиру, який розтопиться під час приготування і зробить ростбіф соковитим.
  3. Не готуйте холодне м’ясо — дочекайтеся, коли воно стане кімнатної температури.
  4. Не використовуйте зайвих спецій — лише сіль та свіжомелений чорний перець.
  5. Обсмажте ростбіф по кілька хвилин з кожного боку, аби утворилася скоринка.
  6. Поставте м’ясо до духовки, розігрітої до 150 градусів. Готуйте максимально довго за помірної температури, поливаючи соком.
  7. Готовий ростбіф має «відпочити» хоча б 20–30 хвилин. Так рідина розподілиться по волокнах рівномірно, і його можна буде нарізати якомога тонше.

Сендвіч з ростбіфом —рецепт із карамелізованою цибулею

Це простий, хоча водночас доволі вишуканий рецепт. Такий сендвіч — гарна ідея для перекусу на роботі чи під час навчання, прогулянки на природі. Також ці бутерброди можна приготувати на домашню вечірку. 

Для 4 порцій сендвічів знадобляться такі інгредієнти:

  • по 150–200 г тонко нарізаного готового ростбіфу;
  • 4 невеликі свіжі чіабати (можна взяти довгий багет та розрізати його порційно);
  • 2 середні цибулини;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. вершкового масла;
  • 2–3 мариновані огірки (залежно від розміру);
  • 1 ст. л. винного оцту;
  • 4 ч. л. солодкої гірчиці.

Час приготування сендвічів — 20 хвилин.

  1. Цибулю наріжте напівкільцями та смажте на розігрітій пательні з вершковим маслом.
  2. Додайте оцет і цукор, обсмажуйте цибулю доти, поки вона не стане золотистою.
  3. Ростбіф наріжте дуже тонкими скибочками поперек волокон.
  4. Чіабати розріжте вздовж навпіл, кожну скибочку змастіть гірчицею.
  5. Викладіть обсмажену карамелізовану цибулю, потім скибочки ростбіфу, нарізані пластинками корнішони.

Солодка цибуля вигідно відтіняє смак ростбіфу, а хрусткі огірочки додають кислинку. За бажанням, звичайно, можна доповнити цей сендвіч кетчупом або кружальцями томата, але страва майже досконала — спробуйте таке поєднання!

Сендвіч-паніні з ростбіфом та моцарелою

Ніхто не відмовиться від хрусткого гарячого сендвіча з натуральною соковитою яловичиною та розплавленим сиром із неперевершеним вершковим смаком. Найважливіший момент — подавати його одразу після приготування, коли і булочка, і начинка максимально гарячі, сир апетитно тягнеться, а хліб хрумтить.

Для 2 гарячих сендвічів із ростбіфом знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 свіжі та максимально м’які міні-багети із кунжутною посипкою;
  • по 200 г нарізаного ростбіфу на кожний сендвіч;
  • 2 ст. л. соусу песто;
  • 1 великий або 2 середні стиглі помідори;
  • 1 червона цибулина;
  • долька лимона;
  • 2 великі кульки італійської моцарели.

Час приготування — 10 хвилин.

Порада — для кафе можна приготувати такі сендвічі заздалегідь, перед подачею розігріваючи на грилі. Але запас бутербродів не варто робити більше ніж на кілька годин — вони можуть стати занадто вологими через сік із помідорів.

Процес приготування:

  1. Наріжте цибулю тонкими півкільцями і збризніть лимонним соком, трохи посоліть і залиште на 5 хвилин.
  2. Томат наріжте кружальцями завтовшки 3–4 мм. Моцарелу — скибочками завтовшки 5 мм.
  3. Змастіть половинки булочки соусом песто.
  4. На два шматки хліба викладіть скибочки ростбіфу. Потім покладіть мариновану цибулю і кружальця помідора. Зверху — моцарелу, накрийте половинками хліба.
  5. Викладіть сендвічі з ростбіфом на розігрітий гриль та міцно притисніть, готуйте 5 хвилин.
  6. Подавайте одразу, розрізавши сендвіч із ростбіфом навпіл. Додатково можна подати картоплю-фрі та салат зі свіжих овочів.

Смачного!