Рецепти з лососевого фаршу: прості та вишукані корисні страви

Рецепти з лососевого фаршу: прості та вишукані корисні страви

Час читання - 4 хв.

Страви з червоної риби — не лише на свята та для особливої нагоди. Готуйте апетитні варіанти страв із лососевого фаршу. Добавки попросять навіть ті, хто не вважає себе любителем риби.

Про користь червоної риби нагадувати зайве — навіть діти знають, що це не лише смачна, а й дуже корисна риба. Зазвичай страви з лосося готують вдома чи замовляють в ресторані з нагоди свята. Але немає жодних причин, аби не додати страву з лосося, як-от із фаршу, до повсякденного меню. Ми поділимося з вами рецептом цікавих кексів із лососевого фаршу, які залюбки їстимуть і діти, і дорослі. Ну а другий рецепт, простий, але водночас вишуканий, може вдосконалити меню ресторану чи кафе, які спеціалізуються на стравах із риби та морепродуктів.

Чому саме лосось? Ця шляхетна риба містить важливі поліненасичені кислоти: Омега-3 й Омега-6. Вони необхідні для еластичності й здоров'я шкіри, волосся, завдяки ним судини стають міцнішими. Лосось є чемпіоном серед риб за вмістом фосфору та калію, експерименти вчених довели, що регулярне вживання цього подарунку моря здатне поліпшити роботу мозку, якість життя та навіть його подовжити. Отже, нотуйте два гарні рецепти з лосося — для кулінарів-любителів та для більш високого професійного рівня на кухні.

Страви з лососевого фаршу в духовці: мафіни з кабачком

Цю страву можна вважати дієтичною попри те, що лосось є доволі жирним продуктом. Оскільки під час приготування не використовується олія, а сама страва запікається, а не смажиться, калорійність її цілком помірна. Такі ароматні, смачні та корисні мафіни можна подати на свято та на звичайний обід, а також дати з собою до школи дітям та взяти дорослим до офісу.

На 5 порцій запечених мафінів із лососевим фаршем знадобляться такі інгредієнти:

  • філе лосося — 1 кг;
  • кабачок — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • борошно цільнозернове чи рисове — 2–3 ст. л.;
  • сіль, перець — за смаком;
  • свіжий кріп — кілька гілок;
  • олія для змащування форми.

 

Час приготування — 40 хвилин.

Покроковий рецепт мафінів із лососевого фаршу:

  1. На великій тертці натираємо кабачок, викладаємо його на сито, щоб стекла рідина. Також можна віджати натертий кабачок руками, аби пришвидшити процес.
  2. Філе лосося відділяємо від шкірки, за можливості видаляємо всі кісточки. Нарізаємо рибу кубиками середнього розміру.
  3. Викладаємо кабачок у чашу кухонного комбайна, туди ж відправляємо нарізані рибне філе, часник і цибулю. Перемелюємо до однорідної маси. Також можна скористатися блендером чи м’ясорубкою.
  4. Додаємо до суміші яйце, борошно, сіль та перець, вимішуємо руками ніжний фарш.
  5. Силіконову форму для мафінів змащуємо олією, викладаємо столовою ложкою фарш із лососем.
  6. Випікаємо 25 хвилин у духовці за температури 180 градусів.
  7. Подаємо в гарячому чи холодному вигляді, як основну страву з гарніром чи закуску.

Рецепти страв із лососевого фаршу: готуємо суфле

Суфле — напрочуд ніжна страва, притаманна французькій кухні. Легка, повітряна консистенція — те, чого має досягнути професійний кухар у процесі приготування. Фарш із лосося — гарна основа для рибного суфле, закуски, достойної ресторанного меню.

На 2 порції суфле з лососевого фаршу знадобляться такі інгредієнти:

  • філе лосося — 300 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • твердий сир — 50 г;
  • вершки — 100 мл;
  • сіль, перець — за смаком;
  • лимонний сік — 1 ч. л.;
  • мелений мускатний горіх — на кінчику ножа;
  • олія для змащування форм (можна взяти невелику кількість вершкового масла);
  • багет для подачі — 2 шматки.

 

Час приготування — 1 година.

Покроковий рецепт суфле з лососевого фаршу:

  1. Філе лосося нарізаємо довільно та перетворюємо на фарш.
  2. Яйця обережено поділяємо на жовтки і білки. Білки ставимо в холодильник.
  3. У лососевий фарш додаємо жовтки, знову збиваємо.
  4. Вливаємо вершки, трохи збиваємо. Має вийти дуже ніжний фарш, повітряне пюре.
  5. Сир дрібно натираємо, додаємо до фаршу, перемішуємо. Вливаємо лимонний сік, додаємо мускат і сіль. Все добре перемішуємо.
  6. Охолоджені білки збиваємо на середній швидкості міксера до щільної, густої піни. У процесі збивання додаємо дрібку солі.
  7. У рибний фарш частинами вводимо збиті білки, акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою.
  8. Підготовлені форми змащуємо олією, акуратно викладаємо фарш. Під час запікання суфле буде збільшуватися в об'ємі, тому форми заповнюємо на 2/3 їх висоти.
  9. Запікаємо суфле в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25–30 хвилин до легкої скоринки. Під час приготування духовку відчиняти не слід, щоб суфле не осіло.
  10. Подаємо теплим зі шматочками хрумкого багета.

Смачного!