Риба та овочі — корисне та смачне поєднання, яке традиційно використовують для приготування салатів та інших страв. Із великою вірогідністю на святкових столах в українських оселях можна побачити такий салат, як оселедець під шубою — найбільш популярне поєднання риби та овочів в українській кулінарній традиції. Ви здивуєтеся, але подібний салат характерний для кухонь країн Скандинавії! У Данії полюбляють готувати салат з оселедцем, картоплею, буряком і яблуком — це класична страва данської кулінарії. Але замість майонезу данці використовують сметану або вершковий сир, змішані з гострим тертим хроном.
Цікаві салати можна приготувати з червоною рибою. Вона гармоніює зі свіжими огірками, запеченою чи відвареною картоплею. Пропонуємо вам два рецепти. Перший цілком здатен замінити звичний оселедець під шубою. Така закуска посяде достойне місце на святковому столі, готується вона швидко та просто. У рецепті поєднано традиційні продукти із незвичайним соусом — настав час відмовлятися від жирного майонезу, нумо наслідувати скандинавів, які знаються на корисних стравах. Другий рецепт — більш вишуканий, але не менш простий у приготуванні. Його можна пропонувати як закуску в банкетному святковому меню ресторану.