«Наполеон» без цукру: прості рецепти приготування корисного десерту

Час читання - 6 хв.

«Наполеон» влучно називають королем усіх тортів. Легкий, надзвичайно смачний, з ніжним заварним кремом — бажаний десерт на будь-якому столі. Особливо його дієтична версія.

Для всіх, хто слідкує за фігурою та дотримується дієтичного/здорового харчування, пропонуємо легкі рецепти тортів «Наполеон» без цукру. Обирайте, який вам більше до смаку, та насолоджуйтесь улюбленим десертом.

«Наполеон» без цукру: рецепт із лавашем без масла

Якщо ви рахуєте калорії і не можете дозволити собі оригінальний десерт, спробуйте приготувати легку версію на основі лаваша. Смак геть не поступається класичному рецептові, але торт виходить легкий і низькокалорійний.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • 1 пакунок тонкого бездріжджового лаваша;
  • 250 г сиру рікота;
  • 300 мл молока;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • підсолоджувач за бажанням.

 

Час приготування — 40 хвилин.

Покрокові дії:

  1. Із тонкого лаваша вирізаємо круглі заготівки. Можна просто прикласти тарілку, на якій буде подаватися торт. Обрізки лаваша залишаємо для посипання торта.
  2. Підсушуємо лаваш на сковороді або в духовій шафі.
  3. Для крему: в молоко додаємо крохмаль і цукровий замінник. Збиваємо блендером і ставимо на повільний вогонь. Помішуємо і чекаємо, доки маса загусне.
  4. В охолоджений молочний крем додаємо рікоту і збиваємо блендером до однорідної маси.
  5. Збираємо торт: кожний корж змащуємо кремом. Посипаємо зверху крихтами і прибираємо в холодильник. Смачного!

«Наполеон» без цукру іглютену

Цей рецепт підійде тим, хто не вживає продукти з глютеном або просто бажає скуштувати легкий тортик без шкоди для фігури. Мінімум інгредієнтів, але смак не залишить байдужим любителів класичного «Наполеону».

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 50 г кукурудзяного крохмалю;
  • 30 г меду.

 

Для крему:

  • 500 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 30 г кукурудзяного крохмалю;
  • підсолоджувач.

 

Покрокові дії:

  1. В окремій посудині змішуємо всі інгредієнти для тіста та ретельно перемішуємо. Консистенція має бути рідка.
  2. Випікаємо тонкі коржики-млинці на антипригарній сковорідці до рум’яної скоринки.
  3. Підсушуємо млинці в мікрохвильовій пічці або в духовці. Вони мають стати хрумкими.
  4. Готуємо заварний крем: молоко нагріваємо, додаємо крохмаль, яйце, підсолоджувач (за бажанням) і варимо, постійно помішуючи, до загущення. Крем має добре триматися на ложці і не стікати.
  5. Змащуємо кремом кожний коржик і збираємо торт.
  6. Один коржик подрібнюємо і посипаємо торт крихтами зверху. Відправляємо в холодильник на ніч або на декілька годин. Смачного!

Кокосовий «Наполеон»

Замість звичайного борошна в цьому рецепті використовують безглютенову універсальну суміш. Якщо її немає, можна змішати звичайну рисову муку з однією частиною тапіокового крохмалю. Торт трішки відрізняється від традиційного аналога своєю структурою, але зовсім не поступається смаком. Кокосовий крем надає йому особливого шарму та екзотичної нотки.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 200 мл води;
  • 40 г кокосового масла;
  • 3 ст. л. кукурудзяних пластівців;
  • 300 г безглютенової суміші;
  • дрібка солі;
  • 650 мл кокосового молока;
  • 15 г кукурудзяного крохмалю;
  • пів склянки води;
  • 150 мл сиропу топінамбура;
  • 70 г суміші борошна; ваніль.

 

Час приготування — 2 години.

Покрокові дії:

  1. Змішуємо всі сухі інгредієнти: сіль, борошно, пластівці.
  2. Додаємо розтоплене кокосове масло і перемішуємо. Вливаємо трішки води і замішуємо гладке тісто.
  3. Розділяємо тісто на 6 частин, кожну розкачуємо по діаметру форми, випікаємо коржі за температури 180 градусів приблизно 7–8 хвилин.
  4. Кокосове молоко виливаємо в каструлю з товстим дном, додаємо сироп топінамбура й ваніль, ставимо на вогонь. Поки молоко гріється в окремій посудині змішуємо крохмаль, борошняну суміш і холодну воду. Перемішуємо до однорідної маси.
  5. Як тільки закипить молоко, вливаємо борошняну масу тонкою цівкою, перемішуємо і варимо на маленькому вогні до загущення протягом 5 хвилин.
  6. Крем збиваємо блендером і відправляємо охолоджуватися.
  7. Збираємо торт: кожний корж промащуємо кремом, окрім останнього верхнього, і ставимо під прес на 5–7 хвилин.
  8. Коли коржі стануть рівними, змащуємо верхній шар і посипаємо крихтами. Ставимо торт у холодильник на добу. Смачного.

«Наполеон» без цукру: святковий безглютеновий десерт із секретом

Чи може бути святковий торт корисним і смачним? Спробуйте рецепт від шеф-кухарів, що здивує навіть вибагливого гурмана.

Інгредієнти на 3 порції:

  • 320 г рисового борошна;
  • 300 г вершкового масла;
  • ¼ ч. л. солі;
  • 100 мл холодної води;
  • ½ ст. л. яблучного оцту;
  • 1,5 ст. л. коньяку.

 

Для крему:

  • цукрозамінник;
  • 3 яйця;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2–3 ст. л. рисової муки;
  • 500 мл молока;
  • екстракт ванілі.

 

Для прикрашання:

  • 50 г будь-яких ягід;
  • гілочка свіжої м’яти.

 

Час приготування — 120 хвилин.

Покрокові дії:

  1. Просіюємо борошно, додаємо сіль.
  2. Холодне масло нарізаємо кубиками, відправляємо до борошна.
  3. Холодну воду вливаємо в борошно з маслом. Додаємо оцет і коньяк. Замішуємо тісто і розділяємо на 10 кульок.
  4. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину.
  5. Тим часом робимо крем: змішуємо яйця, борошно і цукрозамінник.
  6. Ставимо на плиту молоко і нагріваємо, додаємо ваніль.
  7. У гаряче молоко вливаємо тонкою цівкою яєчну суміш і продовжуємо перемішувати до загущення.
  8. Кожну кульку тіста розкачуємо, відправляємо випікатися коржі протягом 8–10 хвилин за температури 180 градусів.
  9. Збиваємо вершкове масло до стану густої білої пасти. Змішуємо із заварним кремом і ретельно перемішуємо.
  10. Готові коржі змащуємо кремом, збираємо торт і зверху посипаємо крихтами. Прибираємо в холодильник на декілька годин.

 

Перед подачею прикрашаємо ягодами та гілочкою м’яти. Смачного!