Але багато хто цілком слушно вважає, що готувати курку у такий спосіб — смажити у клярі з великою кількістю олії — не надто корисно. Важко не погодитися, але є варіанти приготування більш корисних та навіть дієтичних курячих нагетсів. Спочатку розберемось — хто та коли вигадав цю страву, яку так смачно їсти із різноманітними соусами у колі родини та друзів.
Чи помічали ви колись, що золотавий шматочок курки своєю формою та кольором нагадує зливок золота? Справді, винахідник курячих нагетсів асоціював страву саме зі зливком дорогоцінного металу. Мало хто знає, що курячі нагетси — відносно молодий рецепт, винахід американського вченого Роберта Бейкера. Рецепт опублікували 1950 року, але тотальної популярності він зажив лише за 30 років. Уперше Бейкер, який, до речі, був ученим у сфері рослин та тваринництва, приготував нагетси з курячого фаршу. До нього вчений-експериментатор додав харчову добавку, що зробила його більш густим і клейким. Для обсмажування він вигадав і використовував спеціальну паніровку, яка не втрачала своїх хрустких властивостей і не обсипалася після заморожування. Світова слава прийшла до хрумких курячих шматочків після того, як їх додали до своїх меню відомі мережі ресторанів швидкого харчування.
Та приготувати нагетси можна і вдома. Пропонуємо вам два рецепти — перший для кулінарів-аматорів, другий підійде для меню пабу — як закуска до пива, або для будь-якого кафе, де є дитяче меню.