Страви з яєць — поширений сніданок у багатьох країнах світу. Від яєчні омлет різниться тим, що до нього додають рідину — воду, молоко, вершки чи сметану, та не зберігають жовтки цілими під час приготування. Чи корисно їсти омлет зранку? Так, адже така страва забезпечить організм білком та корисними речовинами. Людям, які ведуть активний спосіб життя або регулярно займаються спортом чи працюють на енерговитратній роботі, омлет варто додавати до щоденного раціону. Страва багата на холін, вітаміни А, В, і D, а також мікроелементи: фтор, йод, хлор, залізо, мідь. Співвідношення поживних речовин, характерне для омлету, сприяє зміцненню й підтримці еластичності суглобів, забезпечує нормальну роботу нервової та травної систем.
Є безліч різновидів та рецептів омлету. В Японії його готують у вигляді рулету. Американці щоранку їдять скрамбл — перемішані на сковорідці збиті яйця із додаванням чималої кількості вершкового масла. Австрійці пригостять стравою під назвою кайзершмаррн — це солодкий омлет із молоком та яйцями, який подають з морозивом.
Головний біль багатьох кухарів та домогосподарок — те, що після приготування омлет втрачає пишність. Ми пропонуємо вам два рецепти пишного омлету, які стануть в пригоді і аматорам, і професійним кухарям.