Цікаво, що цей різновид випічки майже такий прадавній, як і хліб! Історики переконують, що пряники почали випікати практично в один час із появою хліба. Звичайно, тоді не було цукру, і людство ще не використовувало прянощі — імбир та корицю. Тому для підсолодження та аромату додавали мед. Ранні згадки про медові пряники датуються 350 роком до нашої ери, їх готували в Древньому Єгипті.
Ну а класичні, у нашому розумінні, імбирні пряники вигадали у Великій Британії. Саме там вперше приготували фігурне печиво з додаванням імбиру. Рецепт, за офіційною версією, вигадали лицарі-хрестоносці. Вже у XVIII столітті пряники поширилися країнами Європи. В Україні рецепт став популярний відносно нещодавно, але вже зараз чимало господинь та кондитерських готують імбирні медові пряники. Рецепт, втім, вартий того, аби використовувати його незалежно від сезону та календаря свят. Пропонуємо вам два рецепти святкової випічки, завдяки якій можна влаштувати свято для себе та дітлахів у будь-який день!