Перший зафіксований рецепт завиванця з яблуками зафіксовано у кулінарній книзі XVII століття, яку відшукали у міській ратуші Відня. Утім, перший задокументований в Австрії рецепт штруделя описував випічку із сирною начинкою в молочно-вершковому соусі. Крім того, закручений солодкий пиріг з яблуками спочатку не мав жодного відношення ні до Австрії, ні до Європи загалом. Ви здивуєтеся, але європейці навчилися смачно пекти десерти з фруктами в османів. Вони перейняли традиції приготування пахлави (баклави) — листкової випічки з медом, горіхами, шматочками фруктів. Як би там не було, нинішні книги рецептів солодкої випічки важко уявити без різноманітних рулетів з яблуками, іншими фруктами та ягодами. Не буде перебільшенням сказати, що в кожної української господині в записничку є фірмовий рецепт пирога чи завиванця з яблуками. Пропонуємо вам два чудові рецепти рулетів з яблучною начинкою. Перший вдасться навіть тим, хто на «ви» з виробами з тіста. Другий пиріг прикрасить вітрину у кондитерський чи кав’ярні.