Тайська
кухня вже набула неабиякої популярності серед українських гурманів. Більшість
шанувальників страв з цієї країни – туристи, які відвідували курорти Таїланду.
Для нашого смаку ця їжа дуже гостра та фантастично різноманітна за поєднаннями.
Солодке, кисле, вогняно гостре – усе це цілком поєднується в одній страві.
Замовляючи їжу в ресторанах в Таїланді, не забудьте зазначити, щоб не додавали
забагато чилі та інших спецій. Тоді буде шанс, що ви зможете скуштувати замовлені
страви.
Звичайно,
суп номер один для тайців – це Том Ям. Також обов’язково варто спробувати
смажений рис, локшину Пад Тай, салат Сом Там, а також рибу, яку тут смачно
готують у соляній кірці на вугіллі.
Якщо
вам не доводилося ще куштувати тайську кухню, то суп Том Кха Каї на кокосовому
молоці – чудовий привід почати знайомство. У ньому є всі знакові тайські продукти:
лемонграс, креветки, рибний соус, кокосове молоко, лайм та чилі.
Пропонуємо
вам два рецепти, один з яких прикрасить домашній раціон, другий – вартий того,
аби внести його в меню кафе чи ресторану. Навіть якщо це не ресторан тайської
кухні!