Перша страва на рибному бульйоні – це корисно, смачно та більш легко, аніж супи та борщі на свинині чи яловичині. Асортимент рибних відділів METRO дозволяє відтворити будь-який рецепт, навіть автентичний італійський, який вимагає винятково свіжих та якісних дарів моря. Чи знали ви, що початково нинішній гурманський делікатес – суп із рибою та молюсками – був раціоном найбідніших рибаків, які варили суп із того, що в них було, а також із різноманітних залишків проданого улову. Саме так виник рецепт рибної юшки буйябес, яка нині є класикою французького регіону Прованс та символом романтичного міста Марсель. І досі у кожному кафе та ресторані цього порту вам запропонують легендарний буйябес із різноманітними інгредієнтами. Є навіть рецептура з омарами, по 150-200 євро за порцію!
Цікавий факт: існують два основних рецепти буйябеса, марсельський та нормандський. Вони різняться наступним: марсельський готується винятково з риби та морепродуктів, а в Нормандії до юшки обов'язково додають картоплю. Звичайно, романтичні натури, яким доводилося готувати із того, що подарувало море, не могли не овіяти романтикою цю просту, за своєю суттю, страву. Є старовинна французька легенда, згідно з якою давньогрецька богиня Афродіта щодня годувала рибним супом, який вигадали в Марселі, свого чоловіка Гефеста.
Середземноморський суп із морепродуктами – невід'ємна частина кухні Франції, Італії, Іспанії. Готують такі страви й в деяких країнах балканського півострова, хоча там більш поширені страви з м’яса. Пропонуємо вам приготувати італійський варіант рибної юшки.