Звичайно, це надто складний рецепт пишного омлету, щоб готувати його вдома щоранку. Для української кухні більш притаманна класика – звичайна суміш яєць із молоком чи сметаною, приготовлена на плиті у сковорідці. Щоб допомогти вам довести улюблений сніданок до досконалості, ми звернулися за порадами до бренд-шефа METRO Cash&Carry Олексія Міллера. Він не лише розповів, як максимально швидко приготувати улюблену пишну страву до сніданку, пояснив, чому опадає омлет, а й порадив, як та із чим подати його до сніданку.
Як зазначає наш експерт, головна запорука успіху – правильно розрахувати кількість інгредієнтів. Варто розрахувати пропорції так: 60–75 мл молока на кожне яйце. Отже, на пухкий смачний омлет із двох яєць знадобиться 150 мл молока.Аби досягнути омріяного результату, варто дотримуватись правил збивання омлетної суміші, професійна назва якої – льєзон. В жодному разі, радить шеф-кухар, не варто використовувати блендер чи міксер. Збивати треба виделкою чи вінчиком – другий варіант більш прийнятний.
Наступний крок на шляху до ідеального повітряного омлету – добре розігріти пательню зі шматочком вершкового масла. Бажано, аби сковорідка була із товстим дном та достатньо високими бортиками. Так омлет буде рівномірно прогріватися з усіх боків. Виливати суміш для омлету варто на добре розігріту пательню, на який повністю розтанув, але не почав пригорати, шматок масла.
Смажити омлет варто лише на невеликому вогні. Аби досягнути бажаного рівня пишності, доводимо страву до готовності на пательні, накритій кришкою.Тільки-но омлет приготується, його треба одразу ж подавати! Якщо залишити його вистигати на сковорідці, є ризик, що він втратить пухкість.
Якщо дотримуватися цих простих правил, то запитання – чому сідає омлет – більше не виникне.
Подавати пишний омлет з молоком Олексій Міллер радить з овочевим салатом. Огірки для нього нарізаємо тонкими слайсами, помідори чері на шматочки. Для гостроти в салат за бажанням додати трохи перцю чилі, приправити за смаком, додавши, за бажанням, трохи м’яти, оливкову олію. Порада від шефа: спочатку приготувати салат, аби він насичився смаками, а тоді вже братися до пухкого омлету.
Дивіться на відео усі секрети приготування пишного омлету.