Рецепти мандаринового торта — з випіканням та без

Рецепти мандаринового торта — з випіканням та без

Час читання - 5 хв.

Смачні мандарини люблять усі, а тортики з ними стануть прикрасою святкового столу! Приготувати їх не так вже і складно — нотуйте покрокові рецепти.

Кондитерські вироби з використанням цитрусових завжди виходять особливо смачними та ароматними. Цедра лимона, апельсина чи мандарина надає тісту та кремам ледь відчутної «фірмової» кислинки. Пропонуємо вам декілька рецептів тортів із мандаринами. Нехай цей символ Нового року буде присутнім у різних стравах — від салату до десерту. Соковиті, смачні, корисні (вітамін С особливо потрібен нам взимку!) мандарини люблять усі. Такі тортики стануть прикрасою святкового столу, а приготувати їх не так вже і складно — нотуйте покрокові рецепти. Один із них здивує тим, що мандарини треба додавати разом зі шкіркою. Не лякайтеся, аромат та смак будуть дійсно неперевершеними.

Мандариновий торт «Новорічний»

Готується за класичною технологією — випікаються коржі, які потім промащуються кремом. Але консистенція та смакові якості цього десерту настільки незвичні, що торт цілком може стати фаворитом десертної карти в кафе чи кондитерській. Особливо в сезон, коли свіжі фрукти та ягоди недоступні, і фанати фруктових тортиків змушені шукати альтернативу улюбленим ласощам. Завдяки тому, що склад інгредієнтів для тіста та крему дуже схожий, торт виходить однорідний, але з помітним переходом до ніжного вершково-мандаринового крему.

Для одного торта (4–5 порцій) знадобляться:

Для тіста

  • півтори склянки пшеничного борошна;
  • півтори склянки цукрового піску;
  • 2 курячих яйця;
  • 150 г вершкового масла (жирністю 82%);
  • 1 склянка ядер волоських горіхів;
  • 4 солодко-кислих мандарини;
  • розпушувач для тіста або пів чайної ложки соди, погашеної оцтом.

 

Для крему

  • банка згущеного молока;
  • 150 г вершкового масла (82%, не менше);
  • 3 мандарини;
  • склянка волоських горіхів.

 

Час приготування — півтори години плюс кілька годин для того, щоб мандариновий торт просочився.

Покрокове приготування

  1. Вмикаємо духовку на розігрів до 180 градусів.
  2. Горіхи та ретельно вимиті мандарини зі шкіркою перемелюємо на м’ясорубці.
  3. Яйця збиваємо з цукром, додаємо м’яке вершкове масло, соду з оцтом чи розпушувач.
  4. Поєднуємо за допомогою силіконової лопатки горіхово-мандаринову суміш, яйця з цукром та маслом, всипаємо борошно, вимішуємо тісто до однорідності.
  5. Форму для торта діаметром 26 см вистилаємо пергаментом та додатково змащуємо його вершковим маслом — коржі виходять доволі крихкими, так буде простіше вийняти готові коржі з форми.
  6. Тісто розділяємо на три частини, випікаємо три коржі.
  7. Готуємо крем: збиваємо масло зі згущеним молоком. Додаємо перекручені разом зі шкіркою мандарини та перекручені волоські горіхи. І ще раз збиваємо, щоб крем перетворився на ніжну, пухку масу.
  8. Збираємо торт — промащуємо коржі кремом, прикрашаємо крихтою від коржів.
  9. Ставимо у холодильник на декілька годин, якщо є можливість — краще на ніч.
  10. Перед подачею прикрашаємо часточками свіжих мандаринів.

Мандариновий торт без випічки

Такі десерти подекуди зробити складніше, аніж класичні торти з тіста та крему. Але в нашого мандаринового торта є перевага — він дуже легкий, і його можуть сміливо їсти навіть ті, хто дотримується дієти та принципів правильного харчування. Якщо у рецепті використати натуральні замінники цукру, то він буде цілком дієтичним. А ще такий торт доречний навіть після тривалого застілля з багатьма ситними закусками, салатами та основними стравами. Можемо назвати цей рецепт «Мандаринова легкість»!

Для одного мандаринового торта без випічки знадобляться такі продукти:

  • 4 великих мандарини;
  • 2 склянки кукурудзяних пластівців;
  • 250 г білого шоколаду;
  • 500 мл йогурту;
  • 200 мл вершків 33%;
  • 1 пакетик згущувача для вершків;
  • 25 г желатину;
  • 50 мл води;
  • 100 г цукру;
  • 1 пакетик желе для торта;
  • 250 мл свіжовичавленого мандаринового соку.

 

Час приготування — 1,5 години плюс час на застигання мандаринового желе, яким буде вкрито торт.

 

Готуємо так:

  1. Білий шоколад топимо на водяній бані.
  2. Пластівці змішуємо з розтопленим шоколадом, укладаємо на дно форми (діаметром не менше ніж 22 см) і ставимо в холодильник до замерзання шоколаду.
  3. Два мандарини чистимо, розділяємо на часточки, видаляємо шкірку (нам потрібна тільки м’якоть).
  4. У йогурт додаємо цукор і перемішуємо (цукор має повністю розчинитися).
  5. Вершки зі згущувачем збиваємо на крем міксером.
  6. Желатин заливаємо 50 мл води, після набрякання розтоплюємо на водяній бані.
  7. Готуємо суфле: змішуємо йогурт і збиті вершки, тонкою цівкою вливаємо теплий желатин, при цьому продовжуємо збивати.
  8. У форму з основою виливаємо суфле і зверху викладаємо, придавлюючи, шматочки мандаринів.
  9. Ставимо торт у холодильник.
  10. Подаємо порційно з какао або гарячим чаєм. Прикрашати додатково такий тортик немає потреби, він виглядає досить нарядно.

Смачного!