На кінець літа зрілі баклажани містять найбільшу кількість корисних речовин та вітамінів. До того ж «синенькі» мають мінімальну калорійність, овочі містять вітаміни групи В, вітаміни С, РР і каротин, необхідні організму мінеральні речовини: калій, залізо, кальцій, магній, натрій і фосфор. Також баклажани перешкоджають утворенню холестерину. А ще страви з них дуже смачні! Вони чудово поєднуються з іншими овочами та зеленню, сиром, м’ясом, навіть рибою та морепродуктами. Цікаво, що страви з баклажанів посідають достойне місце в кулінарних традиціях багатьох країн у світі. Рататуй у Франції — легендарна запіканка, яку готують і господині, і шеф-кухарі. В Італії люди із задоволенням смакують капонату. Вона дуже схожа на нашу овочеву ікру або рагу. Із додаванням оливок страва з баклажанів, помідорів і солодкого перцю набуває середземноморського акценту й особливої пікантності. Особливо люблять баклажани мешканці країн Кавказу. Їх споживають печеними, смаженими, маринованими і, звичайно, тушкованими.Ми пропонуємо вам два рецепти — обидва однаково смачні, але другий більш складний. Він пасуватиме до меню ресторану кавказької кухні чи навіть кафе, яке пропонує бізнес-ланчі.