Поєднання продуктів у цій страві, достойній святкового столу, здивують навіть досвідчених гурманів. Родзинка цього простого рецепту – гурманський французький сир мімолет. Про цю назву чули лише справжні поціновувачі сирних делікатесів із Франції. Але чому б не побалувати себе вишуканим салатом із цим дивовижним на смак сиром на свята чи навіть просто на обід у звичайний день.
Ось декілька цікавих фактів про сир, який ми використовуватимемо у цьому рецепті. Вважається, що цей сорт сиру вигадали за наказом французького короля Людовіка XIV, який хотів створити такий сир, який нагадував би голландський сир едам. М'якуш мімолета стали фарбувати в помаранчевий колір для того, щоб відрізнити від нідерландського «конкурента». Назва походить від слова mollet («теля» з французької). Молодий сир має еластичну скоринку, у витриманого вона значно твердіша. Помаранчевий колір це результат фарбування природним барвником — аннато (виробляють з тропічних рослин Південної Америки). Смак молодого мімолета нагадує пармезан. Однак більшість любителів сиру віддають перевагу саме екстра-витриманому мімолету (extra-vieille), який в результаті визрівання набуває присмаку лісових горіхів.
Отже, повернемось до нашого салату, який має всі шанси стати вашим улюбленим. Пікантність витриманого сиру, цікавий смак горіху, хрумкий салат поєднуються у єдине ціле завдяки цікавій заправці – нотуйте неповторний рецепт від шеф-кухарів MERTO. Для двох порцій салату знадобляться такі продукти:
- свіжий салат – 1 пучок;
- чорнослив без кісточок – 200 г;
- сир мімолет – 150 г;
- горіхи пекан – 75 г;
Для заправки:
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 2 ст. л. яблучного оцту;
- сіль та перець – за смаком.
Час приготування – 20 хвилин.
Покроковий рецепт можна подивитися на відео, спеціально для вас зняте професіоналами METRO! Пишіть у коментарях про свої ідеї, як приготувати салат з горіхами та чорносливом, сирами різних сортів, діліться натхненням!