Безалкогольні напої зі спрайтом – два оригінальні рецепти освіжаючих коктейлів

Час читання - 3 хв.

Влітку особливо приємно побалувати себе солодким безалкогольним коктейлем. Спрайт – ідеальний інгредієнт для того, аби створити прохолоджувальні напої до свята та на кожен день.

Чи знали ви, що спрайту, який сьогодні популярний у всьому світі нарівні із колою, могло б і не бути, якби не конкурентні війни між виробниками напоїв? Спрайт, який додають до безалкогольних напоїв, із задоволенням вживають у спеку з льодом та міксують зі спиртним, було випущено у якості «відповіді» виробникам схожого напою – «Севен ап». Вони дійсно схожі на смак, але поціновувачі лимонадів такого типу переконують, що спрайт менш солодкий та має більш яскраво виражену гірчинку. Цей шипучий напій чудово поєднується з інгредієнтами, які зазвичай використовують у рецептурах прохолоджувальних та алкогольних напоїв. Приміром, із лаймом, лимоном, свіжою м’ятою, сиропом гренадин тощо.

Пропонуємо вам два рецепти безалкогольних коктейлів із використанням основи зі спрайту. Хоча лимонад, виготовлений промислово, важко назвати корисним напоєм, особливо для дітей, адже у ньому міститься чимала кількість цукру. Втім, зрідка можна побалувати себе та близьких смачним напоєм із бульбашками та льодом!

Безалкогольний коктейль зі спрайту а-ля мохіто

Мохіто впевнено займає позицію у топ-10 найпопулярніших коктейлів у світі. Але через різні причини багато людей не вживають міцного рому, який, за класичним рецептом, додають до мохіто. Безалкогольний варіант зі спрайтом вийде не менш смачним, а куштувати його зможуть навіть діти та ті, хто дотримується здорового способу життя. Перевага цього рецепту в тому, що приготувати такий напій можна в домашніх умовах, маючи під рукою лише декілька необхідних інгредієнтів. Єдине, що варто зробити заздалегідь, це заморозити лід! Отже, на три порції безалкогольного мохіто зі спрайтом знадобляться такі інгредієнти:

  • м'ята свіжа – 10 листочків, бажано без гілочок, які можуть у коктейлі гірчити;
  • лайм – 1,5 штуки;
  • 2,5 склянки охолодженого спрайту;
  • 2 столові ложки цукру з тростини;
  • лід за смаком у вигляді кубиків чи подрібненої крижаної крихти.

 

Час приготування коктейлю – 10 хвилин.

Процес приготування мохіто зі спрайтом:

  1. Вимити та нарізати лайм скибками чи кружальцями – за смаком.
  2. Розкласти шматочки нарізаного лайма в келихи (в ідеалі – попередньо охолоджені хоча б 10 хвилин у морозильній камері).
  3. Листочки м'яти перебрати, помити, просушити паперовою серветкою, додати підготовлену зелень в келихи до лайму.
  4. Висипати до посуду рівну кількість цукру та ретельно розім'яти. Можна використати ложку, товкачку для спецій чи, за наявності, професійний інструмент бармена для таких цілей – мадлер.
  5. Додати крижану крихту і пересипати суміш у шейкер або просто перемішати ложкою.
  6. Перемістити перемішану суміш в келих і залити її спрайтом. Коктейль готовий!

Кокосовий коктейль зі спрайтом – доступна екзотика

Ми пропонуємо вам варіант коктейлю без алкоголю зі спрайтом, який точно здивує гостей вашого ресторану чи близьких, які зберуться на сімейне свято. Для приготування коктейлю с кокосом знадобляться такі інгредієнти (кількість розраховано на три порції):

  • 150 мл охолодженого спрайту на кожну порцію;
  • 20 мл кокосового сиропу в кожний бокал;
  • 6 листків свіжої м’яти;
  • 4 коктейльні вишеньки для декору (за бажанням);
  • лід чи льодяна крихта;
  • сік лайма – 3 столові ложки.

 

Час приготування 10 хвилин.

Готуємо кокоспрайт так:

  1. Розкладаємо лід по високих келихах.
  2. Додати в кожен келих 20 г кокосового сиропу.
  3. Вичавити сік з лайму, процідити його, аби до коктейлю не потрапили кісточки цитруса.
  4. Влити у кожну порцію 150 мл спрайту.
  5. Розмішати, прикрасити за смаком коктейльною вишнею.

 

Смачного!