Кавуновий мохіто: як приготувати освіжаючий літній коктейль-смузі

Час читання - 4 хв.

Мохіто – безпрограшний варіант коктейлю. Причому не важливо – є в ньому ром, чи напій цілковито безалкогольний. Пропонуємо вам удосконалити класичний рецепт, додавши до нього кавун.

Сезон кавунів – час не лише досхочу наїстися соковитої ягоди, але й експериментувати із кулінарними рецептами, основою яких є м’якуш стиглого кавуна. Він некалорійний (але містить чимало цукрів, що варто враховувати людям із ризиком виникнення цукрового діабету), лише 38 Ккал на 100 грамів. Ще факти про користь сезонного кавуна: у соковитій червоній м'якоті міститься безліч вітамінів. А, групи В, С, Е, мікроелементів (це магній, калій, кальцій, фосфор, залізо, натрій), антиоксидантів (лікопіну, ніацину). Завдяки такому складу корисних речовин, особливо – високій кількості магнію кавун має антистресові властивості. Завдяки фантастичному смаку сприяє виробленню гормону щастя!

Звичайно, посмакувати скибочкою соковитого кавуна – це must have кожного літа. У серпні та вересні, у розпал кавунового сезону, також варто приготувати свіжі сезонні коктейлі. Приміром, кавуновий мохіто. Який точно вартий того, аби увійти до літнього меню кафе та ресторанів. Також такий мохіто легко приготувати у домашніх умовах, навіть не маючи під рукою професійного барменського приладдя. Перший рецепт – безалкогольний. Приготуйте його спекотним днем на дачі чи на відпочинку. Також такий напій чудово пасуватиме до дитячої вечірки. Другий рецепт може зацікавити барменів, які прагнуть урізноманітнити коктейльну карту закладу оригінальними напоями.

Кавуновий мохіто – рецепт без алкоголю

На три великі порції цього напою, що допоможе втамувати спеку та чудово охолодитися, знадобляться такі інгредієнти:

  • половинка кавуна середнього розміру;
  • кілька гілочок свіжої м’яти;
  • 1 лайм;
  • три чайні ложки тростинного цукру;
  • колотий лід чи кубики льоду за смаком (у середньому по 3-4 шматочки на склянку напою).

 

Час приготування – 10 хвилин.

Покроковий рецепт кавунового мохіто:

  1. Цілий кавун ретельно миємо. Половинки кавуна купувати не варто, адже неможливо простежити, як саме його розрізали та як пакували.
  2. Ріжемо на скибки, зрізаємо шкірку, звільняємо м’якуш від кісточок.
  3. Готуємо кавуновий смузі у блендері – виклавши шматочки до чаші. Також можна скористатися погружним блендером.
  4. Проціджуємо кавуновий сік через дрібне сито.
  5. До келихів складаємо листочки м'яти, чверть лайма і цукор.
  6. Товкучкою чи ложкою потовкти суміш, доки м'ята і лайм не пустять сік і не розкриють свій аромат.
  7. В келихи додаємо проціджений сік.
  8. Додаємо лід та перемішуємо.
  9. Подаємо негайно, доки не розтанув лід. За бажанням можна прикрасити гілочкою м'яти або скибочкою лайма.

Кавуновий мохіто з ромом

Легендарний коктейль, автором якого називають пірата Френсіса Дрейка, було винайдено у XVI столітті. За класичним рецептом до складу мохіто входили такі інгредієнти: цукор з тростини, ром, сік лайму та м’яту. Інгредієнти, якщо вірити легенді, було дібрано таким чином, аби запобігти розповсюдженню серед матросів цинги. За іншою версією, яка є більш розповсюдженою, але менш романтичною – коктейль вигадали американці, котрі приїздили на відпочинок на Кубу. На Острові свободи не було звичного для янкі бурбону, а ром, традиційний для кубинців, здався їм не надто смачним. Але туристи зі США таки перейшли на кубинський ром і вигадали нові коктейлі на його основі. Саме так і народився чудовий «Мохіто», який нині обожнюють у всьому світі.

З часів винайдення виникла маса варіантів мохіто, до якого почали додавати різноманітні фрукти, ягоди, сиропи тощо. Пропонуємо літній рецепт коктейлю із ромом та кавуном на 4 порції знадобляться такі інгредієнти:

  • 200 г свіжої м’яти;
  • 240 г білого цукру;
  • 60 мл лаймового соку;
  • 240 мл води;
  • 500 г кавунового м’якушу;
  • 180 мл білого рому;
  • Лід за смаком.

 

Час, що потрібний на приготування – 15 хвилин.

  1. Спочатку треба приготувати сироп до нашого кавунового мохіто. Порвати 8-10 листків м'яти на шматочки, покласти в миску і залити водою. Поставити в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини, доки вода не закипить. Дістати з мікрохвильовки, додати цукор і перемішати, щоб розчинився. Повністю остудити сироп, перш ніж готувати коктейль. Сироп можна приготувати заздалегідь та тримати у холодильнику.
  2. Нарізати кавун кубиками, покласти в блендер і збити до консистенції пюре. Можна процідити через дрібне сито, щоб видалити шматочки та волокна.
  3. Починаємо порційно збирати коктейлі. Кладемо на дно келиха по кілька листків м’яти, налити в кожну склянку близько 90 мл кавунового соку. Товчемо мадлером.
  4. Додати по 20 мл соку лайма, 60 мл рому і 15 мл охолодженого сиропу.
  5. Подавати, додавши лід в останній момент та перемішавши.

 

Смачного!