Сезон кавунів – час не лише досхочу наїстися соковитої ягоди,
але й експериментувати із кулінарними рецептами, основою яких є м’якуш стиглого
кавуна. Він некалорійний (але містить чимало цукрів, що варто враховувати людям
із ризиком виникнення цукрового діабету), лише 38 Ккал на 100 грамів. Ще факти
про користь сезонного кавуна: у соковитій червоній м'якоті міститься безліч вітамінів. А, групи В, С, Е, мікроелементів (це магній, калій, кальцій, фосфор, залізо, натрій), антиоксидантів (лікопіну, ніацину). Завдяки такому складу корисних
речовин, особливо – високій кількості магнію кавун має антистресові
властивості. Завдяки фантастичному смаку сприяє виробленню гормону щастя!
Звичайно, посмакувати скибочкою соковитого кавуна – це must have кожного літа. У серпні
та вересні, у розпал кавунового сезону, також варто приготувати свіжі сезонні
коктейлі. Приміром, кавуновий мохіто. Який точно вартий того, аби увійти до
літнього меню кафе та ресторанів. Також такий мохіто легко приготувати у
домашніх умовах, навіть не маючи під рукою професійного барменського приладдя.
Перший рецепт – безалкогольний. Приготуйте його спекотним днем на дачі чи на відпочинку.
Також такий напій чудово пасуватиме до дитячої вечірки. Другий рецепт може
зацікавити барменів, які прагнуть урізноманітнити коктейльну карту закладу
оригінальними напоями.