Виготовляється
він традиційно з карибського апельсину сорту лорахо.
Коктейль був вигаданий
у 1960 році барменом Енді Макелхоном, сином відомого бармена Гарі Макелхона. Кажуть,
що колір напою нагадував йому термальний курорт в Ісландії.
Особливості напою
Вважається, що досі
немає єдиної версії рецепту з чіткими пропорціями, тому можна додавати
інгредієнти за власним смаком. Але в класичному варіанті всі компоненти
доповнюють один одного, створюючи єдиний смаковий ансамбль. Горілка надає коктейлю
міцність та гірчинку, але її повністю компенсує освіжальний лимонад.
Сьогодні бармени
часто експериментують, заміняючи, наприклад, горілку джином чи ромом. Комусь
подобається більш солодкий смак, комусь міцніший. А ще, кажуть, багато відомих
людей починали знайомство з коктейлями саме з класичного рецепту «Блакитної
лагуни». Його дуже легко приготувати просто вдома.