Напої до мідій.
Тим, хто полюбляє
страви з цих молюсків, буде цікаво знати, що поєднання з винами залежить від
того, з яким соусом та приправами їх приготовлено. До мідій у часниковому соусі
ідеально підійдуть молоді білі вина Італії з яскраво вираженою кислинкою. Страва
у томатному соусі створить гарний тандем із сухим рожевим вином із нотками ягід
та фруктів. До молюсків у тайському соусі пасуватиме піно гріджіо або
австралійський совіньйон блан.
Вино до устриць.
Це морепродукт
преміального класу, тож вино має бути достойним такого делікатесу. До устриць
пасує вино освіжальне, кислотне, з яскравим смаком та вираженим післясмаком.
Головне правило — напій повинен мати достатню кислотність, адже кислота вина
виконує роль лимонного соку та підсилює його дію, тому розкриває смак устриці
максимально. Класика — шампанське, брют або напівсухе. Шаблі, херес — також
гарні друзі для устриць.
Вино і страви з тунця.
Можливо,
для когось це буде відкриття, але до цієї рожевої риби, філе якої нагадує
телятину, ідеальне вино легко обрати за кольором! Так, до тунця пасуватиме сухе
рожеве вино, незалежно від країни походження та віку.
Напій
до страви з крабів.
Обираючи вино,
відштовхуйтеся від того, що страви з цього продукту мають яскравий, водночас
ніжний та благородний смак. Не варто його пригнічувати надто домінувальними винами.
Ніжність шаблі — гарний вибір до холодного краба, до гарячої страви замовте
келих прохолодного напівсухого рислінгу.
Яке вино «люблять» морські гребінці.
У цьому виборі
також має значення, як приготовлено делікатний та смачний дарунок моря.
Приміром, севіче зі свіжих морських гребінців — вишукана страва, яку готують з
додаванням соку лайма. Ідеальною парою до неї стануть біле сухе з вираженим
цитрусовим смаком і мінеральними тонами: рислінг, шаблі, альбаріньо. Обсмажені
на грилі гребінці мають легкий карамельний присмак. Підкреслити вишукану
солодкість страви легко за допомогою шардоне.