Селера належить до групи овочів із високим рівнем вмісту води. Саме завдяки цій якості наш основний інгредієнт такий соковитий. Селера також є багатим джерелом клітковини, фолієвої кислоти, калію, вітамінів, антиоксидантів.
Усе це робить її корисною для кишечника і шкіри, підвищення імунітету та зміцнення всіх систем. Селера допомагає організму в процесі засвоєння білку, сприяючи активізації обміну речовин. Тому вона незамінна як продукт для тих, хто мріє позбутися зайвих кілограмів та вживає велику кількість тваринного білку.
Селера корисна в разі:
- варикозного розширення вен;
- гіпертонії;
- проблем шлунково-кишкового тракту;
- захворювань серцево-судинної системи;
- гастриту; запальних процесів тощо.
Овоч корисний тим, кому потрібно підвищити гемоглобін, він зміцнює нервову систему, має антисептичні й гіпоалергенні властивості.
Для профілактики захворювань і схуднення селеровий сік досить пити в кількості 100 мл на день, у чистому вигляді чи додавши інші інгредієнти.
Селеровий, як і будь-які інші свіжовичавлені соки, слід вживати одразу після приготування. Усі корисні властивості швидко втрачаються, і напій окислюється в разі тривалого зберігання. Не варто додавати до селерового соку цукор або сіль.
Якщо хочеться підсолодити, використовуйте мед або натуральний цукрозамінник на основі стевії. Дієтологи та нутриціологи радять комбінувати улюблений зелений фреш із такими інгредієнтами: груші, м’ята, шпинат, зелені яблука, морква, корінь імбиру, огірок тощо.