Молочний коктейль із бананом — улюблений напій дітей і дорослих

Час читання - 3 хв.

Цей смачний напій може бути чудовою ідеєю для сніданку, десерту та швидкого перекусу, який надасть сил та енергії. А якщо додати до коктейлю кульку морозива, то це щастя в чистому вигляді!

Цей смачний напій може бути чудовою ідеєю для сніданку, десерту та швидкого перекусу, який надасть сил та енергії. Особливо люблять поєднання молока з бананом діти. А якщо додати до коктейлю кульку морозива, то це щастя в чистому вигляді! 

До речі, мілкшейк із молоком та фруктами — десерт із власною історією. Готуючи коктейль наступного разу, подумайте про те, що подібний напій був доступним мешканцям Великої Британії ще наприкінці XIX століття. І перший варіант був… алкогольним!

Якщо вірити історії, то перші згадки про молочний коктейль зафіксовані ще 1885 року. Саме тоді одна з британських газет написала про мілкшейк — смачний, корисний напій, до складу якого входили молоко, яйця і… віскі.

Безалкогольна версія молочного коктейлю, до якого стали додавати морозиво, збиті вершки, фрукти, ягоди, сиропи, виникла у США. У Чикаго молочні напої продавали з пересувних кіосків, і шейки швидко стали улюбленим смаколиком дітей і дорослих.

Приготувати коктейль на основі збитого молока може кожен, у кого є блендер. Здавалося б, що незвичного можна вигадати в рецептурі, яка вже є бездоганною та складається лише з кількох інгредієнтів?

Ми пропонуємо вам два рецепти, у яких використані незвичайні інгредієнти, а смак при цьому задовольнить найвідданіших прихильників молочного коктейлю з бананами. Отже, занотовуйте дві рецептури.

Перша — варіант для домашнього свята чи просто легкого сніданку. На другий радимо звернути увагу власникам та кухарям кондитерських і кафе.

Молочний коктейль з бананом та морозивом

Усі люблять ніжний і водночас яскравий смак банана. Цей тропічний фрукт чудово поєднується з молоком, вершками, морозивом. Пропонуємо вам розбавити цю чудову «компанію» ще одним улюбленим смаком — шоколадним.

Щоб створити цей маленький кулінарний шедевр, знадобляться всього кілька інгредієнтів та кілька хвилин часу. На 2 порції бананово-молочного коктейлю візьміть такі продукти:

  • 4 столові ложки какао-порошку. Беріть якісний та недешевий, тільки він надасть напою справжнього шоколадного смаку;
  • 2 склянки пастеризованого молока жирністю 2,5%; 
  • 2 стиглі банани;
  • 2 столові ложки шоколадного морозива;
  • може знадобитися кілька столових ложок звичайної води для того, щоб коригувати консистенцію коктейлю.

 

Час приготування — 10 хвилин.

Молочний коктейль з бананом — рецепт поетапний:

  1. У чаші блендера до однорідної маси змішайте какао-порошок, молоко, банан.
  2. Додайте морозиво та збивайте ще кілька секунд.
  3. Останнім у блендер додайте молоко, збивайте ще приблизно 20 секунд. Має утворитися легка пінка, коктейль збільшиться в об’ємі. 
  4. Якщо напій вийшов занадто густим, додайте трохи води чи колотого льоду.
  5. Подавайте одразу у високому бокалі із соломинкою, посипавши коктейль какао-порошком або тертим молочним шоколадом.

Молочний коктейль з бананом і ківі на основі рослинного молока

Заміна продуктів тваринного походження рослинними продуктами — популярний сучасний тренд. Якщо до коктейлю додано вівсяне, мигдалеве чи інше рослинне молоко, ним можуть поласувати навіть ті, хто не переносить лактозу. 

Пропонуємо незвичний рецепт молочно-бананового коктейлю без коров’ячого молока, зате із приємною кислинкою ківі та заморожених ягід. На 4 порції корисного та освіжального молочного коктейлю з бананами візьміть такі інгредієнти:

  • 3 плоди ківі;
  • 2 стиглих банани;
  • 100 мл ананасового соку;
  • 100 мл кокосових вершків;
  • склянку колотого льоду.

 

Час на приготування — кілька хвилин. 

Покроковий рецепт мілкшейку:

  1. Ківі очистити, порізати на чверті. Подрібнити ківі у блендері до стану пюре. 
  2. Додати злегка підталий лід, очищені банани (розрізати їх на довільні шматки), ананасовий сік і кокосові вершки. 
  3. Збити до однорідної маси й акуратно розлити в келихи.
  4. Одразу подавати. Можна прикрасити коктейльною вишенькою та посипати кокосовою стружкою.

 

Смачного!