Особливості приготування смачного смузі з ківі: рецепти та поради

Час читання - 3 хв.

Ківі — дуже корисний плід. В одному плоді міститься майже денна норма вітаміну С. Смузі з ківі чудово втамовують спрагу та заміняють легкий перекус. Пропонуємо рецепти смузі для всієї родини: експериментуйте та знаходьте свої улюблені смаки.

Ківі — дуже корисний плід. В одному плоді міститься майже денна норма вітаміну С. Проте через кислий смак не всі полюбляють їсти його в чистому вигляді. А деяким людям з особливо чутливою емаллю зубів і взагалі не рекомендується.

Чудовою альтернативою будуть смузі з ківі: корисно, смачно й легко приготувати. Вони чудово втамовують спрагу та заміняють легкий перекус. Пропонуємо рецепти смузі для всієї родини: експериментуйте та знаходьте свої улюблені смаки.

Чому смузі корисніше за сік: як його приготувати

Смузі зазвичай рідке, проте це не сік. Воно готується шляхом подрібнення цілих фруктів, ягід, тому повністю зберігає харчові волокна та всі поживні речовини інгредієнтів. А отже, більш корисне, довше засвоюється і, на відміну від соку, не викликає різких стрибків інсуліну.

До напою можна додавати не лише самі фрукти чи ягоди, а й овочі, зелень. Тому смузі — це ще й чудова можливість збагатити свій раціон для тих, хто не любить зелені рослини в чистому вигляді. Завдяки міксуванню інгредієнтів легко отримати різні смаки.

Основою смузі може бути молоко (звичайне чи рослинне), вода або дуже соковиті фрукти (сік). Збагатити напій корисно зернятами (льону, соняшнику, кунжуту, коноплі). Для більш насиченого смаку можна додавати сік лайма або лимона, корицю чи інші спеції. Готується смузі у блендері.

Смузі з ківі і бананом: рецепт на кожен день

Цей рецепт чудово підійде для холодної пори року, а також для літа. Напій має приємну м’яку консистенцію, помірно солодкий, не кислий. Для дітей або тих, хто полюбляє більш солодкі смаки, можна додати рідкий мед.

Інгредієнти:

  • 2 ківі;
  • 2 банани;
  • 150 мл води;
  • 2 чайні ложки меду — за бажанням.

 

На 2 порції.

Час приготування — 5–7 хвилин.

Приготування:

  1. Ківі та банани очищуємо від шкірки. Нарізаємо довільними шматками.
  2. Кладемо фрукти в чашу блендера. Додаємо воду, мед.
  3. Ретельно перебиваємо до однорідної консистенції.
  4. Наливаємо у склянку, п’ємо через трубочку. Смачного!
 

Фруктове смузі з ківі: рецепт з яблуком і бананом

Відомо, що перші смузі почали готувати в Америці ще в 30-х роках минулого століття. У 60-х роках такі корисні напої вже активно продавали в магазинах здорового харчування. Кажуть, що це були саме фруктові смузі, а овочеві варіанти з’явилися пізніше, як альтернатива. Пропонуємо приготувати корисний напій з улюбленими й доступними в будь-яку пору року фруктами.

Інгредієнти:

  • 2 яблуки будь-якого сорту;
  • 2 банани;
  • 2 ківі;
  • цілий апельсин (або 150 мл свіжого соку).

 

На 2 порції.

Час приготування — 10–15 хвилин.

Приготування:

  1. Усі фрукти ретельно миємо. Апельсин розрізаємо на дві половинки й готуємо фреш.
  2. Яблука, банани, ківі очищуємо від шкірки. Нарізаємо шматками.
  3. Додаємо всі інгредієнти в чашу блендера, виливаємо свіжий апельсиновий фреш.
  4. Ретельно перебиваємо до однорідної консистенції.
  5. Виливаємо у склянку. Напій чудово смакує охолодженим, тому в спекотну погоду можна додати кубики льоду. 

Зелене смузі з ківі: рецепти до сніданку з авокадо

Смузі дуже часто вживають у першій половині дня. А люди, що активно займаються спортом, — після тренування. Для цього чудово підійде рецепт смузі з авокадо: воно містить необхідні рослинні жири, а фрукти збагачують організм вітамінами. Шеф-кухарі також радять додавати до нього насіння чи горіхи.

Інгредієнти:

  • 1 авокадо;
  • 2 банани;
  • 2 ківі;
  • 3 столові ложки лимонного соку;
  • 1 чайна ложка меду;
  • насіння льону та чіа.

 

На 2 порції.

Час приготування — 5–7 хвилин.

Приготування:

  1. Ківі та банан очищуємо від шкірки, нарізаємо пів кільцями, кладемо в контейнер і прибираємо в морозильну камеру.
  2. Авокадо розрізаємо, дістаємо кісточку, ложкою виймаємо м’якоть, поливаємо лимонним соком та розминаємо виделкою до стану пюре.
  3. Дістаємо з морозилки ківі та банани, кладемо всі інгредієнти в чашу блендера, перемішуємо. До густої маси додаємо мед і продовжуємо перебивати в пюре.
  4. Готове смузі перекладаємо у креманки, зверху посипаємо насінням льону та чіа, подаємо до столу. Смачного!

Зелений коктейль здоров’я: смузі з ківі та шпинатом

Смузі із зеленню чудово очищують організм, а такий рецепт сподобається всім, хто не дуже полюбляє смак шпинату чи петрушки у свіжому вигляді. Напій можна вживати як перекус або вітамінний коктейль. Він заряджає енергією та підіймає настрій.

Інгредієнти:

  • 2 ківі;
  • 1 зелене яблуко;
  • 1 банан;
  • листя шпинату;
  • пучок петрушки;
  • 1 чайна ложка меду.

 

На 2 порції.

Час приготування — 5 хвилин.

Приготування:

  1. Ківі та банан очищуємо від шкірки, нарізаємо й викладаємо в чашу блендера.
  2. Яблуко розрізаємо, дістаємо середину, нарізаємо кубиками. Додаємо в чашу блендера.
  3. Кладемо до фруктів зелень, великі листочки можна подрібнити руками.
  4. Додаємо мед та ретельно перебиваємо до однорідної густої маси.
  5. Перекладаємо у склянку і прикрашаємо листям. Можна вживати окремо або до сніданку. Смачного!