Смузі зазвичай
рідке, проте це не сік. Воно готується шляхом подрібнення цілих фруктів, ягід,
тому повністю зберігає харчові волокна та всі поживні речовини інгредієнтів. А отже,
більш корисне, довше засвоюється і, на відміну від соку, не викликає різких
стрибків інсуліну.
До напою можна додавати
не лише самі фрукти чи ягоди, а й овочі, зелень. Тому смузі — це ще й чудова
можливість збагатити свій раціон для тих, хто не любить зелені рослини в
чистому вигляді. Завдяки міксуванню інгредієнтів легко отримати різні смаки.
Основою смузі
може бути молоко (звичайне чи рослинне), вода або дуже соковиті фрукти (сік).
Збагатити напій корисно зернятами (льону, соняшнику, кунжуту, коноплі). Для
більш насиченого смаку можна додавати сік лайма або лимона, корицю чи інші
спеції. Готується смузі у блендері.