Якщо ви шукаєте кращі сорти пляшкового пива, то зверніть увагу на класичний ірландський ель, з пишною піною, 4,8% алкоголю та щільністю сусла 12%. Свою
історію напій почав у 1755 році недалеко від Дубліна.
Його основа ― смажений ячмінь, вода з місцевих джерел та хміль. Крім того, додаються
фірмові дріжджі верхового бродіння з кількох штамів (рецептура секретна). А ось
процес бродіння відбувається при температурі +25 °C.
Колір напою може варіюватися від світло-золотого до вишневого, а в
ароматі та смаку присутні кавові та фруктові нотки. Подають його охолодженим до +8…12 °C із морепродуктами, м’ясними стравами та закусками.
Budweiser (Бадвейзер)
Пиво двох країн ― Америки та Чехії, відрізняється за рецептурою і смаковими
характеристиками. Чеський Budweiser ― світлий лагер, який варять із ячмінного солоду з додаванням дріжджів низового
бродіння, при температурі від +7 °C до +10 °C.
Його смак — насичений солодом, щільний, збалансований. У колекції бренда Budweiser Budvar
кілька видів пінного:
- Original (5%), із хмільною гіркуватістю, нотками трави та зеленого яблука.
- Dark (4,8%), на основі паленого мюнхенського й карамельного солоду.
- Classic (4%), м’яке, зі зниженою міцністю, але з чіткими нотками хмелю.
- Strong (7,5%), з терпким та гірким присмаком.
- Free (0,5%), з легким цитрусовим ароматом та гіркуватістю.
До складу американського входить рис, а на етапі витримки виробник
додає бамбукову тріску. У підсумку виходить легке та світле пиво, з освіжальною гіркуватістю.
Офіційний виробник ― корпорація Anheuser-Busch InBev.
Leffe
Бельгійський
сорт із багатовіковою історією. Його виробляли
ще у XIII столітті ченці абатства Notre-Dame de Leffe. Крім основних інгредієнтів (хміль, солод, дріжджі), до
складу входить кукурудза.
Від інших хмільних напоїв відрізняється присмаком смаженої карамелі, фруктів
та пряним ароматом. Багато чоловіків віддають перевагу темному Leffe Brune, з насиченим солодовим смаком і
присмаком із чорносливу, горіхів, апельсинової цедри. У Leffe Triple ви відчуєте коріандр, а у Blonde ― карамель, сухофрукти та спеції.