Корбьє (Corbières) - найвідоміше червоне вино з Лангедок-Русіьйон

Час читання - 1 хв.

Corbières A.O.P. (A.O.P. – найменування контрольоване за походженням) – місцевість, в якій виробляють переважно червоні сухі вина.

Корб'єр розташовано на узбережжі Середземного моря в регіоні Лангедок-Русійон (Франція). Саме цей найбільший A.O.P. у цьому регіоні відповідає за 46% виробництва вина. Клімат середземноморський, але ночі прохолодніші через збільшення висоти. Це приносить додаткову користь від більш широкого діапазону добових коливань температури. В Корб’єр близько 2200 виробників, майже 300 приватних виробників вина та понад 30 кооперативів. Зареєстровано 13 500 га виноградників із виробництвом понад 10 000 га. Щорічне виробництво становить близько 55 мільйонів літрів або 73,3 мільйона пляшок.

Для виробництва вина Корб`єр характерний основний сорт червоного винограду Каріньян (Carignan), який гармонійно відкривається у поєднанні з сортами Сіра (Syrah) та Гренаш (Grenache). Червоні сухі Корб’єр відомі насиченістю смаку, середньою терпкістю, повним ароматом червоних та чорних фруктів, східних спецій та чорного перцю.

Castelmaure Corbières Les 2 Crêtes

Червоне сухе вино

Артикул: 365066

Країна: Франція

Регіон: Лангедок-Русійон

Сорт: Каріньян, Сіра, Гренаш

Смакує з: м’ясними закусками, паштетами та мусами, дичиною, стейками та витриманими сирами.

Температура подачі: 16-18⁰С

Опис вина: аромат свіжих червоних фруктів, нотки заспиртованої вишні, чорносливу. Гармонійний смак, м'яка терпкість та довгий посмак.