Смузі з динею та ківі – рецепти смачного літнього десерту.

Час читання - 4 хв.

Солодка та ароматна сезонна диня спокушає смаком, користю та ароматом. А ще це ідеальний інгредієнт для фруктового смузі-коктейлю. Готуємо смузі з динею та ківі.

У сезон дині необхідно сповна насолодитися дарами літа та приготувати щось смачне із м’якоті стиглої дині. До речі, цей фрукт особливо корисний для жінок. У дині міститься велика кількість фолієвої кислоти (вітаміну В9). Вона необхідна жіночому організму, особливо під час вагітності. Завдяки своїм корисним властивостям диня покращує пам'ять і захищає від депресії.

Ще один вітамін, яким багата диня, аскорбінова кислота, або вітамін С. Завдяки високому вмісту цього вітаміну диня допомагає нашому організму протистояти застудам протягом всієї осені! Завдяки наявності кремнію диня покращує стан волосся і шкіри. Заліза в дині більше, ніж у рибі. А бета-каротином цей літній смаколик багатший, аніж морква.  А ще диня дуже смачна та ароматна. Це справжня насолода – пообідати у літню спеку шматочками холодної дині. З неї ж можна за лічені хвилини приготувати освіжаючі десерти.

У смузі з динею добре додати кислі інгредієнти – приміром, ягоди, чи фреш з цитрусових. Пропонуємо вам два рецепти динного смузі із ківі. Ви здивуєтеся, як ці два продукти гармонійно поєднуються один з одним. Перший рецепт можна використати вдома чи на дачі. Другий вартий того, аби внести смузі до літнього сезонного меню кафе чи ресторану.

Смузі з динею та ківі – рецепт базовий

Смузі увійшли в наш раціон відносно нещодавно. Величезна перевага такою страви у тому, що інгредієнти не проходять термічної обробки, а отже, зберігають максимум користі. Також існує думка, що подрібнення ягід, фруктів, зернових, горіхів у потужному блендері, максимально розкриває користь продуктів, які використовуються. Словом, немає жодних причин для того, аби приготувати смузі із дині та ківі! На дві порції динного смузі, яке може стати корисним сніданком чи впоратися із роллю перекусу, знадобляться такі інгредієнти:

  • 400 г дині;
  • 1 зелене яблуко;
  • 1 кислий ківі;
  • 2-3 столові ложки цукру (за бажанням можна замінити на натуральний мед);
  • кубики льоду.

 

Час приготування – 5 хвилин.

Покроковий рецепт смузі з ківі та динею:

  1. Диню чистимо від шкірки, зернят, ріжемо середніми кубиками
  2. Ківі чистимо, ріжемо на чотири частини, так само вчиняємо із яблуком, котре також треба позбавити серцевини.
  3. Кладемо в блендер диню, ківі, яблуко, цукор, лимонний сік і збиваємо до однорідної консистенції.
  4. Додаємо кубики льоду і перемелюємо, поки лід не розкришиться.
  5. Розливаємо по склянках і прикрашаємо скибочками фруктів (за бажанням).

Смузі з ківі, динею та «секретним» інгредієнтом

Цікавий факт – з'явився коктейль-смузі в США в 30-х роках минулого століття. І спершу напій не користувався особливим попитом. Назва «smoothie» потрапило в історію з легкої руки засновника мережі коктейль-барів «Smoothie King» Стівена Кунау. Перший рецепт смузі містив такі інгредієнти, як фрукти та ягоди, перебиті у блендері із льодом. Сьогодні смузі – одна з найголовніших страв для тих, хто сповідує здоровий спосіб життя та дотримується принципів здорового харчування. Рецепти вражають різноманітністю. Кухарі та аматори сміливо додають до смузі зелень, овочі, так звані суперфуди – корисні крупи, горіхи, ягоди та водорості. А ми пропонуємо вам десертний рецепт смузі із дині із додаванням ківі та ще деяких цікавих інгредієнтів. А ще за цим рецептом можна виготовити фруктовий сорбет, якщо поставити приготовлену суміш на кілька годин до морозильної камери.

На дві порції смузі з динею та ківі потрібні такі продукти:

  • половина невеликої дині сорту канталупо;
  • 1 банан;
  • 2 ківі;
  • сік половинки лимона.

 

Час приготування – 10 хвилин.

Покроковий рецепт смузі із ківі та динею:

  1. З ківі зрізати шкірку, м'якуш порізати невеликими шматками, скласти в миску і полити соком половини лимона.
  2. Диню почистити від шкірки та насіння. Вирізати м'якуш і порізати плід невеликими шматочками.
  3. Очищені банани порізати кружальцями.
  4. Покласти шматочки дині й банана в міксер і перетворити на однорідне пюре.
  5. Перелити в окрему ємність, але поки не розливати по склянках.
  6. У чаші блендера подрібнити до однорідності ківі з лимоном. За бажанням можна додати трохи меду або цукру.
  7. Розлити по склянках збитий м'якуш ківі.
  8. Потім акуратно, по стінці склянки налити динно-бананову суміш, намагаючись, щоб цей шар не змішувався з ківі. Готовий смузі відразу ж подавати до столу.

 

Смачного!