Чай тримає пальму
першості як найпопулярніший у світі напій. Так, саме він, а не кава, яку зараз
також піднесено в культ. Більшість людей на планеті починають свій день
різноманітними сортами чаю, завареними окропом, охолодженими, розведеними
молоком. У Гімалаях та Монголії місцеві мешканці вживають напій солоним та із
жирними вершками. В Україні найпопулярніший формат смакування – гарячим, із
лимоном та цукром чи медом.
Влітку пити
гарячі напої не дуже хочеться, тому є багато рецептів холодних чаїв. Чорний,
червоний, зелений, білий, ройбуш чи матча – є з чого вибрати напої на будь-який
смак. У чому переваги холодного чаю? Якщо основою для прохолоджувального напою є
чорний сорт, то він збадьорить, надасть енергії, не впливаючи при цьому згубно
на судини, як, приміром, кава. Зелений вчені визнали гарною профілактикою
онкологічних захворювань та проблем із серцем. Кілька склянок крижаного чаю із
фруктами та ягодами на день – must have цього спекотного літа.
Пропонуємо вам
два цікаві рецепти холодного чаю. Обидва варті того, аби приготувати їх вдома
чи подати гостям у кафе чи ресторані, ввівши чайні коктейлі до літнього меню.