На прилавках магазинів можна зустріти декілька варіантів креветок: свіжозаморожені і варено-морожені. Зазвичай це просто свіжі не очищені ракоподібні, відварені на підприємстві. Відрізнити їх від свіжоморожених нескладно: вони мають яскравий рожево-помаранчевий колір. Також у продажу зустрічаються очищені креветки, повністю готові до вживання. Їх використовують переважно у салати. Такі морепродукти не потрібно додатково проварювати: достатньо просто розморозити й обдати гарячою водою.
Інгредієнти на 2 порції:
- вода — 1,5 л;
- креветки — 500 г;
- лавровий лист — 2–3 листочки;
- чорний перець;
- зубчик часнику;
- половинка лимона;
- оливкова олія — 1 ст. л.
Час приготування — 7 хвилин.
Покроково:
- Наливаємо в каструлю воду і ставимо на середній вогонь. Чекаємо поки закипить.
- Заморожені морепродукти відправляємо у киплячу воду, додаємо лавровий лист, часник і перець. Вичавлюємо половинку лимона.
- Через 1 хвилину вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо на 2 хвилини.
- Перед подачею зливаємо воду, очищуємо, викладаємо морепродукти на тарілку, збризкуємо оливкою олією. Смачного!