Унікальні страви сицилійської кухні
Сьогодні Сицилія відома
своїми традиційними стравами: аранчіні, капоната, кус-кус аль песче,
сицилійська піца, паста алла Норма. Із солодощів — граніта, піньолі, буччеллато,
каннолі. Давайте дізнаємося, що це за страви та з чого їх готують.
- Каннолі
— це солодка хрумка трубочка з начинкою з рикоти. На Сицилії для приготування
цих солодощів використовують свіжу овечу рикоту та ретельно збивають її з
цукровою пудрою до кремоподібного стану.
- Аранчіні
— рисові кульки з начинкою. На самому острові вони вважаються вуличною їжею.
- Граніта
— схожа на фруктовий лід, але насправді готується не лише із фруктів, а й з ягід,
горіхів, шоколаду. На смак це щось середнє між морозивом та шербетом.
- Паста
алла Норма — паста з баклажанами та іншими овочами, символ міста Катанія.
- Капоната
— раніше її готували виключно з рибою золота макрель. Сьогодні капоната,
скоріше, овочева страва з баклажанів, солодкого перцю, оливок, каперсів та
зелені.
- Запечена
цибуля — у сицилійців це окрема страва. Цілі голівки цибулі запікають у
духовці, приправляють оливковою олією, сіллю, приправами та подають до гарніру
з рису, кус-кусу.