Гарбуз — овоч-символ, сезонний смаколик, який містить надто багато корисних речовин та вітамінів, щоб відмовлятися від страв із нього. Приготувати з гарбуза можна будь-що! Рагу з м‘ясом, солодку молочну кашу, чизкейк, цукати — це лише початок довгого списку смачних страв із гарбузом. Осінь — час, коли порядна українська господиня обов’язково заготує улюблений продукт на зиму — як-от, заморозить кубиками.
М’якоть гарбуза багата корисними складниками. Цей овоч, плід якого ботаніки називають ягодою, в Мексиці вирощували ще за 6 тисяч років до нашої ери. До Європи гарбуз потрапив завдяки іспанцям у XVI столітті. В Україні він з'явився дещо пізніше, і зараз цей близький родич кабачка вважається однією з популярних городніх рослин у всіх регіонах нашої країни.У складі гарбуза чимало рослинних цукрів, пектину, каротину. А також вітаміни групи В, вітаміни А, С, Е, К. Додавши до раціону страви із сонячним овочем, ви забезпечите себе калієм, кальцієм, фосфором, залізом. Розрізаючи плід, не варто викидати гарбузове насіння. У ньому високий вміст жирів і білків. Перед вживанням насіння треба просушити на аркуші паперу.
Але перш ніж насолодитися смаком та користю гарбуза, потрібно його почистити та розрізати. Щоб ця процедура не була надто виснажливою, скористайтеся нашими порадами.