Багато хто запитає: навіщо сушити тропічні плоди, адже їх можна придбати у будь-яку пору року в кожному магазині? Сушені банани зберігаються до року, їх можна задіяти для декору тортів та тістечок, додавати до кранчів та мюслей на сніданок, брати в похід тощо. Ну а якщо насушити бананів власноруч, ви можете бути впевненими, що під час приготування чипсів не використано нічого зайвого та некорисного. Звичайно, найпростіший шлях до приготування сушених бананів — скористатися можливостями сушарки чи дегідратора. Але цілком реально насушити фрукти і тоді, коли немає спеціальних приборів. Ось декілька способів, які можна використати як на домашній кухні, так і для застосування в кафе чи ресторані — як декор, складову десертів, боулів тощо.