- Тренд № 7. Рослинна курка
Рослинні нагетси зі смаком і текстурою курки стають набагато популярнішими за інші види веганського м'яса. На світовому ринку є приблизно 50 виробників такої курки, і закладам є з чого вибирати. Такий бум можна пояснити підвищеними цінами на справжню курку. Фастфуди все частіше тестують їх на локальному ринку, а іноді й у всій мережі. У 2022 році експерти очікують, що веганських нагетсів у ресторанах стане набагато більше.
- Тренд № 8. Різноманітні гриби
Ще один рослинний замінник м'яса в 2022 році — різноманітні гриби: намеко, порсіні, шиітаке, гливи, шампіньйони тощо. Цей продукт достатньо ситний та смачний, а також імітує м'ясистість тваринних продуктів. Саме тому їх можна використовувати як головний інгредієнт страв. Також із грибів роблять рослинний бекон і котлети для бургерів.
- Тренд № 9. Насіння замість горіхів
Шефи світових ресторанів розширяють набір багатих на жири інгредієнтів, але замість горіхів усе частіше використовують насіння. Це може бути насіння соняшника, гарбуза, льону або коноплі. Кожен із цих продуктів дає нові смаки й текстури. Також із насіння можна робити пудинги, рослинне молоко та заправки.
- Тренд № 10. Корейські кукурудзяні хотдоги
Світом ширяться нові страви корейської вуличної їжі та одна з них — кукурудзяні хотдоги. Korean Corn Dogs або K-Dogs — це сосиска в густому клярі з пшеничного борошна на паличці, яку додатково занурюють у щось хрустке. Це може бути картопля фрі, хлібні кубики, локшина рамен, чипси або навіть шматочки свинячого шлунка. Для людей, які не їдять м'ясо, замість сосиски, використовують рибну котлету.
- Тренд № 11. Корейські яєчні сендвічі
Ще один тренд із Сеулу — яєчний сендвіч, що готується зі скибок хліба, обсмажених у вершковому маслі, з яйцем та іншими начинками всередині. Ними можуть бути манго та норі, курка теріякі, песто з тунця тощо. Такі сендвічі вже активно продаються на вулицях Гонконгу, Сінгапуру, Лос-Анджелеса та деяких канадських міст.