Систему НАССР визнали найефективнішим засобом запобігання захворюванням харчового походження і схвалили об’єднаним комітетом Продовольчої й сільськогосподарської організації ООН та Всесвітньою організацією охорони здоров’я (FAO/WHO). Це дієвий інструмент, який гарантує безпечність продуктів на всіх рівнях харчового ланцюжка, допомагає контролювати процес виробництва та виявити критичні точки. Вона не обмежується лише розробкою документації, її впровадження потребує тривалого часу та залучення всіх членів команди.
Сертифікацію відповідності до вимог системи НАССР повинні пройти всі заклади та підприємства, які виготовляють харчову продукцію, зокрема й ті, що надають транспортні послуги для перевезення, займаються зберіганням, фасуванням та паковуванням вже готової харчової продукції, агрохолдинги та торгові заклади.
До слова, два роки тому METRO першою серед українських компаній-ритейлерів успішно пройшла сертифікаційний аудит з якості відповідно до вимог стандарту харчової безпеки ISO 22000:2005 «Cистеми управління безпечністю харчових продуктів».