Сомельє в ресторані — це просто фішка чи все ж таки необхідність, щоб заявити про рівень ресторану? Сомельє — це відзнака професійного ресторатора й символ поваги до гостей ресторану. Він точно гарний психолог, вміє продавати і є фанатом своєї справи, адже сомельє зможе розкласти весь букет із кожної відкоркованої пляшки на дрібниці, від яких у ваших гостей перехопить дух.
Щоб стати сомельє, людина долає довгий шлях, який не обмежується дегустацією вин у Провансі. Звичайно, все починається з любові до напою, але вічна жага до навчання, бажання отримати новий досвід, що потребує немалих матеріальних ресурсів, гарний нюх і певна економічна підкованість — це складові портрету завжди працевлаштованого сомельє.
Такий професіонал у вашому закладі не просто презентує й продає пляшку червоного 1969 року, він влаштовує гостю подорож до виноградників у Долині Луари в сезон збору винограду, дає йому змогу відчути аромат лози й почути гуркіт коліс авто по ґрунтовій дорозі.