Апетитні ідеї: знайдіть свій рецепт приготування сочевиці
Час читання - 6 хв./shutterstock_273133661.jpg?h=752&iar=0&w=1392&rev=a5bb8b194f38403ca267be2fe71bb0a0&hash=045CF53C2260CBF1ED7C92CD169A8271)
Знаєте секрет, що допоможе зробити ситною і смачною будь-яку пісну страву? Сочевиця! Недарма її так люблять вегетаріанці, а також ті, хто дотримується посту або стежить за кількістю спожитих калорій.
Розповідаємо як приготувати сочевицю, аби всі домашні попросили добавки.
Сочевичні боби настільки багаті на білок, вуглеводи та мінеральні речовини, що за харчовою цінністю не поступаються хлібу і м’ясу. Але користь сочевиці залишилася б непоміченою гурманами, якби цей продукт не був таким смачним. У супах і салатах, начинках для пирогів і хіпстерських ролів, з м’ясом і овочами — сочевиця завжди доречна та збуджує апетит.
З безлічі видів сочевиці найпоширенішими у нас є зелена та червона. Зелена — це боби в оболонці. Цей різновид сочевиці краще тримає форму під час приготування. Червона — лущені половинки бобів. Вони миттєво розварюються, тому чудово підходять для овочевих пюре та густих крем-супів.
Перед тим, як приготувати страви з сочевиці, крупу потрібно промити й на годину залити холодною водою. Це прискорить процес варіння. Червону сочевицю можна не замочувати, вона й так швидко готується.
Ідеальна пропорція — дві склянки води на склянку бобів. Воду закип’ятіть, залийте сочевицю, поставте варитися. Коли закипить, зменште вогонь, приберіть піну. Варити слід на малому вогні 15–20 хвилин. Сіль додайте наприкінці, інакше сочевиця буде довше готуватися й вийде не такою ніжною.
Рецепти приготування сочевиці
Найочевидніший варіант — суп. Він буде чудовим із будь-якого сорту бобів. Утім, якщо полюбляєте супи-пюре, візьміть червоні.