Імбирне печиво з шоколадом: рецепт

Імбирне печиво з шоколадом: рецепт

Час читання - 4 хв.

Новорічні та різдвяні свята — це період ароматного печива, солодких цукерок, пухких кексів та смачних зігріваючих напоїв. Класикою Різдва вважається домашнє імбирне печиво з шоколадом і з прянощами та шоколадною крихтою. Ця випічка стане ідеальним зимовим десертом до чаю чи кави, а також приємним подарунком для ваших друзів, якщо упакувати її в новорічну коробочку. Під час випікання кухню заповнюють неймовірні пахощі шоколаду, імбиру, кориці та інших інгредієнтів. Спробуйте це неперевершене печиво одного разу і ви будете пекти його доволі часто, навіть на дочікуючись Різдва.

Імбирне печиво з шоколадом: рецепт

Імбирне печиво подарує вам дивовижний смак, чудовий настрій та радісну атмосферу зимових свят. Підготувавши всі інгредієнти, треба замісити тісто і потримати його у холодильнику, а потім сформувати печиво і спекти у розігрітій духовці протягом десяти-дванадцяти хвилин.

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 115–120 грамів;
  • коричневий цукор — половина склянки (0,5);
  • білий цукор — чверть склянки;
  • меляса (темна патока) — 150 грамів;
  • борошно — півтори склянки (1,5);
  • шоколадна крихта (або стружка) — 1 склянка;
  • порошок какао — 2 столові ложки;
  • свіжий натертий імбир — 1 столова ложка;
  • мелений імбир — півтори чайної ложки;
  • мелена кориця — неповна чайна ложка;
  • сода — половинка чайної ложки;
  • мелені спеції — чорний перець, гвоздика, мускатний горіх (по дрібці кожного);
  • сіль — одна дрібка.
 

Як приготувати:

  1. Вершкове масло кімнатної температури наріжте шматочками та покладіть у чашу міксеру. Додайте коричневий цукор, імбирний порошок, корицю, перець, мускатний горіх, мелену гвоздику, соду та сіль. Замісіть тісто за допомогою насадки-гака.
  2. Натріть корінь свіжого імбиря та покладіть у тісто, додайте патоку — перемішайте. Всипте какао та просіяне борошно — знову перемішайте. Додайте шоколадну крихту та ретельно вимішайте, щоб вона рівномірно розподілилась по тісту. 
  3. Лопаткою «вишкребіть» тісто з ємності та перекладіть на харчову плівку. Воно повинно виходити м’якеньким та доволі липким. Сформуйте корж товщиною до трьох сантиметрів, замотайте у плівку та залиште у холодильнику на дві-три години або й на всю ніч.
  4. Деко для випікання застеліть пергаментом. Білий цукор всипте у мисочку. Відщипуйте невеликі шматочки від тіста, скачуйте кульки та обвалюйте у цукрі, а потім сплюскуйте та викладайте на деко на деякій відстані одна від одної. На двадцять хвилин помістіть деко з печивом до холодильника. У цей час розігрійте духовку до 170–180°С.
  5. Поставте печиво у духовку та випікайте близько 10–12 хвилин, доки випічка почне розтріскуватись. Готове печиво витягніть та залиште охолоджуватись, не знімаючи з дека, протягом десяти хвилин. Перекладіть випічку на блюдо, нехай охолоне до кімнатної температури. 

Рецепт імбирного печива з шоколадом дозволяє приготувати смачні різдвяні солодощі, які можуть зберігатися від одного до двох тижнів, не втрачаючи своїх смакових якостей. (Звісно, якщо ваші родичі та друзі не посмакують ними значно раніше, що більш ніж вірогідно). У будь-якому випадку зберігайте випічку у щільно закритій коробці або пакеті.

Корисні поради:
  • Класичний рецепт імбирного печива передбачає темний шоколад у складі, але ви можете використовувати будь-який, у тому числі молочний та навіть білий.
  • Щоб надати готовому печиву більш святкового вигляду, можна прикрасити його кондитерською посипкою або подрібненими льодяниками.

Імбирне печиво — справжній шедевр, але якщо ви не встигнете його приготувати самостійно, не засмучуйтесь: у мережі магазинів METRO можна купити різноманітні солодощі до Нового року за вигідними знижками. У каталозі акційних товарів ви завжди знайдете цікаві пропозиції, а особливо напередодні свят!