Рецепти покроково, швидко - Тарт з яблук в Києві, Україні в METRO Cash and Carry

Тарт з яблук

Час60 хвилин
СкладністьВисока
Кількість порцій4

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
5г.
борошно METRO Chef пшеничне
100г.
яйця METRO Chef С0
350г.
вершкове масло
100г.
коричневий тростинний цукор METRO Chef
2шт.
стручки ванілі
100г.
мелений мигдаль
200г.
мигдаль (подрібнений перед приготуванням)
250г.
варення з яблук
500мл
вода
улюблене морозиво — на смак

Приготування:

Крок 1
Готуємо франжипан (горіховий крем): доводимо до м'якості 100 г вершкового масла. Отриману масу замішуємо лопаткою до кремової текстури, поступово вводячи 100 г цукру. Далі змішуємо 100 г меленого мигдалю та 5 г борошна. Готову суміш та яйця додаємо до вершкового масла. Подрібнюємо мигдаль. Додаємо до маси. Перемішуємо.
Крок 2
Готуємо ванільне масло: поєднуємо 250 г несолоного вершкового масла з насінням зі стручків ванілі. Перемішуємо та залишаємо настоятися при кімнатній температурі.
Крок 3
Готуємо яблуневу глазур: підігріваємо варення з яблук і воду. Періодично помішуємо, поки варення не розчиниться.
Крок 4
Готуємо основу для тарта: розкачуємо тісто на плоскій борошняній поверхні до товщини рівної 2–3 мм. Залишаємо тісто настоятися в холодильнику на 10 хвилин (як мінімум).
Крок 5
Вирізаємо з тіста кружальця діаметром 10 см, а потім наколюємо їх виделкою. Зберігаємо основи між окремим пергаментним папером у морозильній камері, доки вони не знадобляться.
Крок 6
Розігріваємо духову піч до 210° C.
Крок 7
Рівномірно розподіляємо тонкий шар франжипана по всій основі тарта, залишаючи акуратний обідок по краю. Розділяємо на чверті та виймаємо кісточки з яблук, а їхній м'якуш нарізаємо якомога тонше.
Крок 8
Розташовуємо яблука щільно, ніби спиці в колесах велосипеда. Покриваємо фрукти ванільним маслом і цукром.
Крок 9
Випікаємо кожен тарт у духовці на окремому шматочку пергаментного паперу протягом 6 хвилин. Далі знову покриваємо ванільним маслом і цукром.
Крок 10
Викладаємо ще один шматок пергаментного паперу поверх пирога й обережно перевертаємо його.
Крок 11
Випікаємо догори дном ще 10–12 хвилин до золотисто-коричневого хрусткого тіста. Знову перевертаємо та викладаємо на решітку.
Крок 12
Змащуємо глазур'ю та прикрашаємо кулькою морозива. Смачного!