Тарт з яблук
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
5г.
борошно METRO Chef пшеничне100г.
яйця METRO Chef С0350г.
вершкове масло100г.
коричневий тростинний цукор METRO Chef 2шт.
стручки ванілі100г.
мелений мигдаль200г.
мигдаль (подрібнений перед приготуванням)250г.
варення з яблук500мл
водаулюблене морозиво — на смак
Приготування:
Крок 1
Готуємо франжипан (горіховий крем): доводимо до м'якості 100 г вершкового масла. Отриману масу замішуємо лопаткою до кремової текстури, поступово вводячи 100 г цукру. Далі змішуємо 100 г меленого мигдалю та 5 г борошна. Готову суміш та яйця додаємо до вершкового масла. Подрібнюємо мигдаль. Додаємо до маси. Перемішуємо.
Крок 2
Готуємо ванільне масло: поєднуємо 250 г несолоного вершкового масла з насінням зі стручків ванілі. Перемішуємо та залишаємо настоятися при кімнатній температурі.
Крок 3
Готуємо яблуневу глазур: підігріваємо варення з яблук і воду. Періодично помішуємо, поки варення не розчиниться.
Крок 4
Готуємо основу для тарта: розкачуємо тісто на плоскій борошняній поверхні до товщини рівної 2–3 мм. Залишаємо тісто настоятися в холодильнику на 10 хвилин (як мінімум).
Крок 5
Вирізаємо з тіста кружальця діаметром 10 см, а потім наколюємо їх виделкою. Зберігаємо основи між окремим пергаментним папером у морозильній камері, доки вони не знадобляться.
Крок 6
Розігріваємо духову піч до 210° C.
Крок 7
Рівномірно розподіляємо тонкий шар франжипана по всій основі тарта, залишаючи акуратний обідок по краю. Розділяємо на чверті та виймаємо кісточки з яблук, а їхній м'якуш нарізаємо якомога тонше.
Крок 8
Розташовуємо яблука щільно, ніби спиці в колесах велосипеда. Покриваємо фрукти ванільним маслом і цукром.
Крок 9
Випікаємо кожен тарт у духовці на окремому шматочку пергаментного паперу протягом 6 хвилин. Далі знову покриваємо ванільним маслом і цукром.
Крок 10
Викладаємо ще один шматок пергаментного паперу поверх пирога й обережно перевертаємо його.
Крок 11
Випікаємо догори дном ще 10–12 хвилин до золотисто-коричневого хрусткого тіста. Знову перевертаємо та викладаємо на решітку.
Крок 12
Змащуємо глазур'ю та прикрашаємо кулькою морозива. Смачного!