Рецепти покроково, швидко - стейки з лосося під соусом дорблю в Києві, Україні в METRO Cash and Carry

Стейки з лосося під соусом дорблю

Готові стейки з лосося — чудовий варіант як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Їх можна обсмажувати, запікати або готувати на грилі. Правильно підібраний соус урізноманітнить смакову палітру та порадує рецептори. Соус із блакитною пліснявою дорблю досить пікантний та має чудову текстуру.

Стейки з лосося під соусом дорблю

Лосось вирощують на фермі та слідкують за якістю продукції, тому цю рибу безпечно готувати до напівготовності, а саме таким чином вона буде куштувати смачніше. 

Час15 хвилин
СкладністьЛегко
Кількість порцій4

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
4стейки
лосося
1/2ч. л.
італійської приправи
1/4ч. л.
чорного перцю
1ч. л.
паприки
1/2ч. л.
солі
30г.
вершкового масла
1ст. л.
рослинної олії для смаження
150мл.
вершків жирністю 33%
50мл.
білого вина (наприклад, Шардоне)
100г.
нарізаного блакитного сиру

Приготування:

Крок 1
Змішайте приправу з італійських трав, чорний перець, паприку і сіль.
Крок 2
Приправте кожен шматочок риби отриманою сумішшю.
Крок 3
Нагрійте сковороду та додайте у неї вершкове масло й рослинну олію.
Крок 4
Як тільки масло розтане, додайте рибу й обсмажуйте її по 2 хвилини з кожного боку.
Крок 5
На невеликому вогні в сотейнику доведіть до кипіння вино, додайте блакитний сир, поки він не почне танути у вині. Далі додаємо вершки, помішуючи, щоб не пригоріли. Варити 3–5 хвилин, до загустіння, не перестаючи помішувати, щоб сир не пристав та повністю розтанув.
Крок 6
Подача дуже проста: стейк із лосося полийте соусом і подавайте до столу з запеченими овочами, картоплею або свіжим салатом.