Стейки з лосося під соусом дорблю
Готові стейки з лосося — чудовий варіант як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Їх можна обсмажувати, запікати або готувати на грилі. Правильно підібраний соус урізноманітнить смакову палітру та порадує рецептори. Соус із блакитною пліснявою дорблю досить пікантний та має чудову текстуру.
Лосось вирощують на фермі та слідкують за якістю продукції, тому цю рибу безпечно готувати до напівготовності, а саме таким чином вона буде куштувати смачніше.
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
4стейки
лосося1/2ч. л.
італійської приправи1/4ч. л.
чорного перцю1ч. л.
паприки1/2ч. л.
солі30г.
вершкового масла1ст. л.
рослинної олії для смаження150мл.
вершків жирністю 33%50мл.
білого вина (наприклад, Шардоне)100г.
нарізаного блакитного сируПриготування:
Крок 1
Змішайте приправу з італійських трав, чорний перець, паприку і сіль.
Крок 2
Приправте кожен шматочок риби отриманою сумішшю.
Крок 3
Нагрійте сковороду та додайте у неї вершкове масло й рослинну олію.
Крок 4
Як тільки масло розтане, додайте рибу й обсмажуйте її по 2 хвилини з кожного боку.
Крок 5
На невеликому вогні в сотейнику доведіть до кипіння вино, додайте блакитний сир, поки він не почне танути у вині. Далі додаємо вершки, помішуючи, щоб не пригоріли. Варити 3–5 хвилин, до загустіння, не перестаючи помішувати, щоб сир не пристав та повністю розтанув.
Крок 6
Подача дуже проста: стейк із лосося полийте соусом і подавайте до столу з запеченими овочами, картоплею або свіжим салатом.