Риба в томатному соусі з лимоном
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
1невелика тушка
хек*25г
лимон30г
цибуля½стебла
порей*1зубчик
часник125г
помідор15мл
біле сухе вино0.5ч. л.
солодка паприка0.5ст. л.
томатна пастазасмаком
оліязасмаком
сільзасмаком
перецьПриготування:
Крок 1
Рибу промити й занурити на 30 секунд у гарячу воду, тоді зняти шкіру.
Крок 2
Підготовлену рибу викласти на тарілку й збризнути лимонним соком.
Крок 3
2 види цибулі дрібно нарізати та обсмажити в посудині, додати часник і щіпку паприки.
Крок 4
У посудину влити вино та випарити двічі, додати томатну пасту і 50 мл води та довести до кипіння.
Крок 5
Покласти порізані на четвертинки томати, приправити на свій смак, довести до кипіння і готувати без кришки 10 хвилин.
Крок 6
Духовку нагріти до 180 ℃, половину лимона, що залишився, порізати та додати в соус.
Крок 7
У глибоку форму перекласти соус, зверху викласти готову рибу, присипати прованськими травами, збризнути олією, покласти гілочку тим’яну та запікати 25–30 хвилин.