Рецепти покроково, швидко - Риба в томатному соусі з лимоном в Києві, Україні в METRO Cash and Carry

Риба в томатному соусі з лимоном

Час60 хвилин
СкладністьСередня важкість
Кількість порцій2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
1невелика тушка
хек*
25г
лимон
30г
цибуля
½стебла
порей*
1зубчик
часник
125г
помідор
15мл
біле сухе вино
0.5ч. л.
солодка паприка
0.5ст. л.
томатна паста
засмаком
олія
засмаком
сіль
засмаком
перець

Приготування:

Крок 1
Рибу промити й занурити на 30 секунд у гарячу воду, тоді зняти шкіру.
Крок 2
Підготовлену рибу викласти на тарілку й збризнути лимонним соком.
Крок 3
2 види цибулі дрібно нарізати та обсмажити в посудині, додати часник і щіпку паприки.
Крок 4
У посудину влити вино та випарити двічі, додати томатну пасту і 50 мл води та довести до кипіння.
Крок 5
Покласти порізані на четвертинки томати, приправити на свій смак, довести до кипіння і готувати без кришки 10 хвилин.
Крок 6
Духовку нагріти до 180 ℃, половину лимона, що залишився, порізати та додати в соус.
Крок 7
У глибоку форму перекласти соус, зверху викласти готову рибу, присипати прованськими травами, збризнути олією, покласти гілочку тим’яну та запікати 25–30 хвилин.