Рецепти покроково, швидко - паста Букатіні алла Аматричана в Києві, Україні в METRO Cash and Carry

Паста Букатіні алла Аматричана

Старовинна страва, якій майже 200 років, названа на честь містечка Аматриче. Паста букатіні алла Аматричана давно стала класикою італійської кухні. Але дивно, що єдиного рецепта немає. Кожен шеф-кухар готує її по-своєму, вносячи авторську нотку в традиційну страву. У нашому разі такою ноткою стала панчета.

Паста Букатіні алла Аматричана
Час30 хвилин
СкладністьСередня
Кількість порцій2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
1ст. л.
оливкової олії
200г.
подрібненої панчети або лардонів
1ч.л.
червоного перцю пластівцями
1шт.
червона цибуля очищена від шкірки і дрібно нарізана
400г.
подрібнених консервованих томатів
320г.
букатіні
100г.
тертого сиру пекоріно
1/2ч.л.
чорного перцю
сіль на смак
невеликий пучок нарізаної петрушки

Приготування:

Крок 1
У глибокій пательні розігрійте оливкову олію і додайте панчету, готуючи до хрусткої скоринки на помірному вогні 5–7 хвилин, додаючи червоний перець у останню хвилину.
Крок 2
Зніміть готову панчету та додайте цибулю у оливкову олію, що залишилася від приготування ― готуємо 8–10 хвилин на маленькому вогні. Додаємо консервовані томати та доводимо до кипіння, продовжуємо тушкувати 10 хвилин, періодично помішуючи до загустіння.
Крок 3
У великій каструлі приготуйте пасту ― близько 7 хвилин у киплячій воді. Злийте воду, залишивши приблизно половину склянки.
Крок 4
Додайте в пательню макаронні вироби, три четверті пекоріно, панчету і чорний перець ― змішайте. Додайте зціджену воду, щоб соус не був загустим.
Крок 5
Зніміть з вогню і додайте у готову страву залишок сиру й пучок нарізаної петрушки.