Меренга з полуницею
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
500г.
полуниці100г.
маскарпоне200г.
крему «Англез»200г.
меренги з шоколадомДля меренги:
100г.
білку180г.
цукру25г.
чорного шоколаду RiobaДля «Англезу»:
100г.
молока METRO Chef питне ультрапастеризоване, 2,5%80г.
вершків3шт.
жовткаваніль — за бажанням
Приготування:
Крок 1
Готуємо меренгу: збиваємо білки до легкої піни. У процесі помалу додаємо цукор. Коли він повністю розчиниться, вливаємо до нього попередньо розтоплений чорний шоколад. Важливо: отриману суміш потрібно зробити мармуровою. А далі — викладаємо її на пергамент та висушуємо протягом ночі при температурі 90°C.
Крок 2
Готуємо «Англез»: змішуємо жовтки, цукор, молоко та вершки разом. Доводимо майже до кипіння. Вливаємо у вершкову суміш тонкою цівкою. Доводимо на водяній бані всю суміш до 85°C. Готова консистенція має бути, як крем. Залишаємо її охолонути.
Крок 3
Руками кришимо меренгу на невеликі шматки. Додаємо до неї невеликі шматочки маскарпоне та «Англез». Перемішуємо.
Крок 4
Викладаємо суміш у 4 креманки. Зверху прикрашаємо попередньо нарізаною полуницею. Смачного!