Локшина з курочкою в соусі теріякі
Ця страва азіатської кухні смачна й проста в приготуванні. Вам не потрібно пів вечора проводити біля плити. Менше ніж за пів години на столі буде смачна й оригінальна вечеря: гречана локшина соба з куркою та класичним японським соусом теріякі. Існує безліч варіантів приготування цієї страви, в нашому рецепті вона готується з печерицями, гострим перцем і свіжою зеленою цибулею. Ми використовуємо також готовий теріякі, але ви можете замінити його соусом власного приготування.
Така страва добре смакуватиме з вином із сорту Гевюрцтрамінер або з напівсолодким Рислінгом.
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
9шматочків
курячої грудки по 100 г кожна400г.
локшини соба20мл.
рослинної олії4пір’їни
зеленої цибулі300г.
печериць2шт.
цибулини-шалот1шт.
червоного перцю чилі1зубчик
часнику1шт.
лайм160мл.
соусу теріякі25мл.
соєвого соусуПриготування:
Крок 1
Замаринуйте курку в 1/4 частині соусу теріякі на 20 хвилин.
Крок 2
Зваріть локшину в підсоленій воді за інструкцією на упаковці (від 4 до 7 хвилин) та відкиньте на друшляк.
Крок 3
Очистьте та наріжте цибулю-шалот, печериці, зелену цибулю, коріандр. Перець наріжте кубиками.
Крок 4
Розігрійте змащену олією сковороду для гриля. Смажте курку на середньому вогні до золотавого кольору з обох боків. Зменште вогонь і додайте половину соусу теріякі. Готуйте протягом 10–12 хвилин і перекладіть на блюдо.
Крок 5
Посмажте печериці на гарячій сковороді з цибулею-шалотом до золотавого кольору. Додайте перець чилі та часник і тушкуйте 30 секунд.
Крок 6
Перекладіть локшину у вимкнену сковороду, налийте соєвий соус і посипте зеленою цибулею. Перемішайте.
Крок 7
Викладіть локшину в центр тарілки, зверху покладіть курку, вичавіть сік лайма й посипте коріандром.