Лазанья
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
600г.
рагу з кролика250г.
білих грибів250г.
великої вагової моцарели50г.
сиру Metro Chef Parmigiano Reggiano500г.
соусу «Бешамель»250г.
тіста для пастирослинна олія — за смаком
часник — за смаком
петрушка — за смаком
оливкова олія — за смаком
свіжий майоран — за смаком
Для рагу з кролика:
1200г.
кролику200г.
обсмаженої цибулісвіжий чебрець — за смаком
розмарин — за смаком
50мл.
білого вина200г.
курячого або овочевого бульйонусіль «METRO Chef харчова морська», помел № 0 — за смаком
перець чорний мелений METRO Chef — за смаком
Для бешамелю:
40г.
борошна METRO Chef пшеничного50г.
масла «METRO Chef солодковершкове 73 %»350мл.
молока «Metro Chef ультрапастеризоване 2,5 %»150мл.
вершків «Metro Chef ультрапастеризовані 30 %»мускатний горіх «Aro», мелений — за смаком
сіль «METRO Chef харчова морська», помел № 0 — за смаком
Приготування:
Крок 1
Готуємо рагу. Обсмажуємо великі шматки м'яса. Додаємо до нього обсмажену цибулю, чебрець, розмарин, біле вино, бульйон. Солимо і перчимо. Залишаємо тушити на маленькому вогні протягом 1,5–2 годин. Охолоджуємо та розбираємо, відокремлюючи кістки та м'якуш. Тобто рвемо на маленькі шматочки. Рідину, що залишилася, можна відварити та додати до шматочків кролика.
Крок 2
Обсмажуємо білі гриби на рослинній олії до рум'янцю. Додаємо до них подрібнений часник, вершкове масло та нарізану петрушку. Смажимо хвилину. Солимо.
Крок 3
Готуємо соус «Бешамель». Замішуємо тісто з використанням указаних інгредієнтів. Тісто на пасту розкачуємо товщиною 1 мм та вирізаємо за формою, у якій плануємо випікати лазанью. Володимир Ярославський використовує форму 25х25. Для неї потрібно вирізати пласт 23х23, адже тісто збільшується від проварки. Варимо в підсоленій киплячій воді 30 секунд. Дістаємо тісто за допомогою шумівки та відразу перекладаємо його в крижану воду.
Крок 4
Збираємо лазанью. Викладаємо на дно лист тіста, на нього кладемо шар із кролика та нарізану половину моцарели. Знову шар тіста, бешамель, білі гриби. Повторюємо викладання з м’ясом кролика та моцарелою. Накриваємо тістом та соусом. Зверху викладаємо пармезан.
Крок 5
Випікаємо лазанью 20 хвилин за температури 180–190°C до рум'яної кірочки.
Крок 6
Перед подачею поливаємо оливковою олією та посипаємо петрушкою, чебрецем або майораном. Смачного!