Кукурудзяна каша з вишневим кюлі
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
100г
кукурудзяна крупа300г
молоко* 15г
масло вершкове5г
цукор ванільний15г
цукор2г
сільДля кюлі:
100г
вишня без кістки (заморожена)50г
цукор3г
крохмальПриготування:
Крок 1
У глибокому сотейнику змішати молоко, звичайний і ванільний цукор та кукурудзяну крупу дрібного помелу. Поставити сотейник на маленький вогонь і готувати 6–8 хвилин, поки каша не загусне. До готової каші додати шматочок вершкового масла й сіль.
Крок 2
У глибокій каструлі змішати вишню й цукор, додати трішки води, довести суміш до кипіння. Відтак відцідити вишню, а рідину знову відправити на вогонь на 5 хвилин. Крохмаль розвести в холодній воді й тонкою цівкою ввести в гарячий соус, розмішати. Наприкінці додати вишню, розмішати й дати охолонути.
Крок 3
Під час подавання на стіл полити готову кашу вишневим кюлі, також можна посипати свіжою м’ятою.