Картопляний гратен у молочно-вершковому соусі
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
Вам знадобиться:
300г.
молоко Rioba600г.
картопля100мл.
вершки METRO Chef 33 %½ч. л.
мускатний горіх Aro100г.
сир ементаль4зуб.
часникна смак
сіль, чорний мелений перець Приготування:
Крок 1
Очищену картоплю наріжте скибочками завтовшки 2–3 мм.
Крок 2
У каструлі на середньому вогні доведіть до кипіння молоко та вершки. Додайте картоплю, мускатний горіх, сіль і перець.
Крок 3
Варіть, постійно помішуючи, 8–10 хвилин. Коли картопля буде готова, додайте тертий сир, перемішайте та зніміть каструлю з вогню.
Крок 4
Додайте розчавлений часник і перекладіть картоплю в глибоку форму для випікання. Відправте страву в розігріту до 120 градусів духову шафу на 25 хвилин.
Крок 5
Перевірте її готовність так: встроміть у неї ніж — якщо він проходить без перепон, то гратен готовий. На 1 хвилину перемістіть форму на верхню полицю духової шафи. Так ви отримаєте хрустку сирно-вершкову скоринку. Смачного!