Гратен з овочевим соте та філе хека
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
300г
філе хека*125г
цибуля ріпчаста125г
морква30г
томатна паста30г
вода (або бульйон)15мл
жирні вершки*25г
борошно75г
сир голландськийзасмаком
оліязасмаком
сіль, перецьПриготування:
Крок 1
Філе хека посолити, поперчити, обкачати в борошні та обсмажити на розігрітій сковорідці.
Крок 2
Цибулю і моркву почистити та нарізати кубиками. Овочі обсмажити, додати томатну пасту, прогріти 3 хвилини й влити овочевий бульйон, прогріти ще 2 хвилини. У кінці додати вершки та зняти з вогню.
Крок 3
У глибоке деко на дно викласти частину хека, зверху — підготовлені овочі, тоді викласти знову хек та овочі, посипати натертим сиром та запікати 10–15 хвилин за температури 180 ℃.
Крок 4
Під час подавання полити соусом. Для соусу випарити 20 г білого вина, додати 100 г вершків і сік лимона, прогріти до загустіння та заправити на смак.