Гратен із цукіні, яловичиною та сиром
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
300г
фарш яловичий (квасоля червона консервована)250г
цукіні1,5шт.
велика цибулина75г
сир голландський75мл
томатний сік100мл
молоко*50мл
жирні вершки*1шт.
яйце*40г
олія соняшникова12г
масло вершкове1гілочка
тим'янзасмаком
сільзасмаком
перецьПриготування:
Крок 1
Цибулю почистити, дрібно нарізати й обсмажити до золотистого кольору.
Крок 2
У глибокому сотейнику обсмажити яловичий фарш, постійно помішуючи. Влити томатний сік, додати гілочку тим'яну, сіль і перець до смаку. Обсмажити на сильному вогні 5 хвилин, відтак додати половину твердого сиру й готову цибулю. Цукіні нарізати скибками завтовшки 3–4 мм, обсмажити з кожного боку.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °C.
Крок 4
У глибокій мисці змішати яйця, молоко і вершки.
Крок 5
На дно глибокої форми викласти половину фаршу й цукіні, полити яєчною сумішшю, тоді знову фарш, цукіні і яєчна суміш. Відправити в духовку на 15–20 хвилин. Перед вийманням посипати натертим сиром.
Крок 6
Замість фаршу можна використати відварену червону квасолю.