Рецепти покроково, швидко - Гратен із цукіні, яловичиною та сиром в Києві, Україні в METRO Cash and Carry

Гратен із цукіні, яловичиною та сиром

Час60 хвилин
СкладністьСередня
Кількість порцій2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
300г
фарш яловичий (квасоля червона консервована)
250г
цукіні
1,5шт.
велика цибулина
75г
сир голландський
75мл
томатний сік
100мл
молоко*
50мл
жирні вершки*
1шт.
яйце*
40г
олія соняшникова
12г
масло вершкове
1гілочка
тим'ян
засмаком
сіль
засмаком
перець

Приготування:

Крок 1
Цибулю почистити, дрібно нарізати й обсмажити до золотистого кольору.
Крок 2
У глибокому сотейнику обсмажити яловичий фарш, постійно помішуючи. Влити томатний сік, додати гілочку тим'яну, сіль і перець до смаку. Обсмажити на сильному вогні 5 хвилин, відтак додати половину твердого сиру й готову цибулю. Цукіні нарізати скибками завтовшки 3–4 мм, обсмажити з кожного боку.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °C.
Крок 4
У глибокій мисці змішати яйця, молоко і вершки.
Крок 5
На дно глибокої форми викласти половину фаршу й цукіні, полити яєчною сумішшю, тоді знову фарш, цукіні і яєчна суміш. Відправити в духовку на 15–20 хвилин. Перед вийманням посипати натертим сиром.
Крок 6
Замість фаршу можна використати відварену червону квасолю.