Рецепти покроково, швидко - філе-міньйон з вишуканим соусом «Беарнез» в Києві, Україні в METRO Cash and Carry

Філе-міньйон з вишуканим соусом «Беарнез»

Цей різновид м’яса вважають найніжнішим. Філе-міньйон навіть називають «дамською» стравою, настільки вона виходить вишуканою. Ще одна велика перевага філе — у ньому майже немає жиру. Тому готова страва, попри ніжність та соковитість, потребує тандему із соусом. Професійні шеф-кухарі подають до філе-міньйон соус «Беарнез».

Філе-міньйон з вишуканим соусом «Беарнез»

Як гарнір чудово смакуватиме картопля-конфі. Це обсмажені у фритюрі брусочки картоплі. Також пасуватиме овочеве соте, приготовані на парі овочі. 

Час30 хвилин
СкладністьСередня
Кількість порцій2

нам знадобиться:

КількістьІнгредієнти
40г.
вирізки яловичої
рослинна олія для обсмажування (рафінована)
мелений чорний перець
сіль за смаком
також знадобиться кулінарна мотузка
3шт.
курячих жовтків
100г.
вершкового масла очищеного або топленого
50мл.
білого сухого вина
10г.
винного оцту
половина чайної ложечки сушеного естрагону та свіжий естрагон
1шт.
лавровий листок

Приготування:

Крок 1
Вирізку обробити від плівок, нарізати м'ясо товстими круглими шматочками — товщиною не менше 3,5 см, приправити сіллю та перцем.
Крок 2
Кожен шматочок кілька разів перев’язати кулінарною мотузкою. Шеф-кухарі використовують цей прийом для того, щоб вирізка залишилася якомога соковитішою та не втратила форму під час обсмажування.
Крок 3
Розігріти пательню із невеликою кількістю рослинної олії, обсмажити шматочки філе-міньйону до рум’яної скоринки з кожного боку, зокрема і бокові частин. Смажити треба швидко, щоб всередині вирізка залишилася соковитою. Паралельно розігріти духовку до 180 градусів.
Крок 4
Відправити страву до духовки максимум на 5 хвилин. Головна задача — не пересушити, шматочки мають бути винятково ніжними та соковитими.
Крок 5
Щоб приготувати соус, потрібно жовтки відправити на пательню, активно перемішуючи їх вінчиком та підігрівати до 80 градусів. Далі додаємо напередодні випарене та проціджене вино з оцтом від естрагону та лаврового листка. Трохи загущуємо соус та вливаємо вже розігріте вершкове масло, додаємо свіжий нарізаний естрагон. Обов’язково слідкуйте за температурою — вона не повинна перевищувати 85 градусів, щоб соус загустів.
Крок 6
Філе-міньйон подавати із теплим соусом.