Тарт із лохиною й заварним кремом для особливого приводу
нам знадобиться:
КількістьІнгредієнти
Для тіста
350г.
борошно пшеничне METRO Chef200г.
масло вершкове METRO Chef 100г.
цукрова пудра1шт.
яйце куряче вільного вигулу METRO Chefдрібка солі
Для крему
300мл.
молоко Rioba50г.
цукор3шт.
яйця курячі вільного вигулу (жовтки) METRO Chef 25г.
крохмаль кукурудзяний100г.
масло вершкове METRO Chef 1ч. л.
ванільний цукор 400г.
лохина «Фермове»Приготування:
Крок 1
Готуємо тісто. М’яке вершкове масло збийте з цукровою пудрою за допомогою міксера. Додайте яйце і дрібку солі, збийте знову.
Крок 2
Порційно додайте просіяне борошно та вимісіть тісто. Воно має бути м’яким і еластичним.
Крок 3
Форму для тарта змастіть рослинною олією. Розподіліть у ній тісто, утворюючи бортики.
Крок 4
Проколіть тісто виделкою в декількох місцях і відправте в холодильник на 1 годину.
Крок 5
Готуємо крем. Збийте за допомогою міксера жовтки, цукор, ванільний цукор і кукурудзяний крохмаль.
Крок 6
Не припиняючи збивати крем, тонкою цівкою влийте молоко.
Крок 7
Поставте масу на вогонь і, постійно помішуючи, загустіть.
Крок 8
Накрийте крем харчовою плівкою, остудіть.
Крок 9
Збийте вершкове масло, додайте в крем і знову збийте все до однорідної консистенції.
Крок 10
Дістаньте тісто з холодильника. Накрийте його пергаментом і засипте чимось для ваги, наприклад сухою квасолею. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовій шафі впродовж 20 хвилин.
Крок 11
Приберіть пергамент і квасолю та випікайте основу тарта ще 10 хвилин.
Крок 12
Остудіть готову основу, дістаньте з форми й заповніть заварним кремом.
Крок 13
Задекоруйте тарт свіжими ягодами лохини. Смачного!